Mowinckel falt fra 4.- til 19.-plass i Kranjska Gora. Mikaela Shiffrin vant igjen.
Molde-alpinisten var 33 hundredeler bak verdenscuppallen etter første omgang. Da alt skulle avgjøres røynet det imidlertid skikkelig i den slovenske bakken.
Mowinckel tapte et halvt sekund allerede ved første mellomtid, og avstanden bare fortsatte å øke nedover. Til slutt endte hun hele 2,31 sekunder bak Shiffrin. Etter første omgang var luken på 1,68.
Alpint
Her går det galt for Vickhoff Lie – lagvenninnen måtte snu seg bort
28/02/2021 PÅ 10:47
– Dette var en meget skuffende andreomgang. Det var synd, kommenterte Eurosports Håkon Bjercke.
– Det dårligste storslalåmrennet hennes i år, mente Eurosports ekspert Tom Stiansen.

Trodde hun hadde mer inne

I første omgang tapte Mowinckel mye tid fra start, og ved første mellomtid lå hun dårligst an av de ni første løperne. Men 25-åringen fikk opp dampen og avsluttet solid, men Stiansen var ikke helt fornøyd med kjøringen hennes.
– Jeg var ikke kjempeimponert da vi så henne i førsteomgang, fordi jeg mener hun har mer inne, sa Stiansen.
Dessverre klarte hun ikke å følge opp noen timer senere.
Mowinckel tok sin første pallplass i verdenscupen like før jul. Den kom i super-G.
Shiffrin var ikke på sitt beste i finaleomgangen, men slo likevel Tessa Worley fra Frankrike med 31 hundredels sekund. Tredjeplassen gikk til italienske Sofia Goggia, som kjørte seg opp fra 8.-plass.

Kjørte ut

Nina Haver-Løseth har ikke fått det til å fungere denne sesongen. Lørdag ble det en ny nedtur da hun havnet på innerski og kjørte ut i finaleomgangen. Det skjedde etter flere gjentatte slag i traseen. Hun falt og humpet ut av løypa.
Spjelkavik-alpinisten lå på 13.-plass etter førsteomgangen i Slovenia. Med startnummer åtte la Haver-Løseth seg inn på nest sisteplass da hun var i mål. Det skilte 2,18 sekunder opp til Shiffrins ledertid.
28-åringen har en femteplass som sitt beste resultat i verdenscupen hittil i vinter. Den kom under storslalåmen i Courchevel like før jul. Ellers har det vært mye stang ut og høyst beskjedne plasseringer.
Haver-Løseth må satse på at lykken snur i søndagens slalåmrenn.

Så vidt utenfor

Kristin Lysdahl endte på 31.-plass. Det var akkurat ikke nok til å ta seg til finaleomgangen. Hun så avansementet ryke med fem hundredeler. Lysdahl var i mål 3,54 sekunder bak Shiffrin.
Mina Fürst Holtmann slet tungt nedover traseen og kjørte ned til en 56.-plass. Det var nesten seks sekunder opp til teten.
Kristine Haugen var ført opp på startlista, men tok ikke del i førsteomgangen.
Lørdagens renn skulle opprinnelig gå i Maribor, men ble flyttet til Kranjska Gora.
(©NTB/Eurosport.no)
Alpint
Her går det galt for Vickhoff Lie – lagvenninnen måtte snu seg bort
28/02/2021 PÅ 10:37
Alpint
Foss Solevåg vant VM-gull i slalåm
21/02/2021 PÅ 13:05