Aksel Lund Svindal så ut til å stjele seieren foran øynene til lagkamerat Kjetil Jansrud igjen, men det ble dessverre ingen norsk seier denne gangen. Comeback-kongen fra Romerike var marginale fire hundredeler fra å vinne sitt tredje strake utforrennet, men fra strartnummer 11 kjørte italienske Dominik Paris råsterkt og gikk helt til topps på hjemmebane.
Da Paris var midtveis i sitt løp, dukket det opp noe som fikk Eurosports alpintkommentatorer Håkon Bjercke og Martin Andersen til å skvette.
Alpint
Mowinckel med helomvending – Utelukker ikke OL i 2026
14/06/2022 PÅ 07:04
– Det er en mann på tur i utforløypa! Få han vekk!

Ikke første gang

Den italienske vinneren traff heldigvis ikke den feilplasserte funksjonæren, og så heller ikke ut til å la seg forstyrre av hendelsen. Paris hadde en kanonavslutning og gikk inn til en knapp ledelse som holdt rennet ut.
Det skjer et par-tre ganger i løpet av sesongen at bakkemannskap fovirrer seg inn i løypa under renn, forteller Bjercke. Han husker tilbake til da Lasse Kjus var nære ved å kjøre ned en funksjonær under kombinasjonsrennet i Beaver Creek i 1999.
– Det var en portvakt som snublet og skled gjennom sporet. Han kunne lett blitt drept, for Kjus kom i 120 kilometer i timen ned utforløypa, forteller Bjercke.
Kjus var rasende da han kom i mål, til tross for at han vant rennet.
– Det er helt uforståelig at de kan slippe inn folk i løypa som ikke kan stå på ski. Arrangøren må bruke hue, sa Kjus til Dagbladet etter nesten-ulykken.
Det holdt på å gå skikkelig galt for Aleksander Aamodt Kilde i 2016 under verdenscupåpningen i storslalåm. Også han holdt på å treffe en funksjonær på ville veier.
Det mest tragiske utfallet av en lignende ulykke, var i 2001 da den franske verdensmester Regine Cavagnoud krasjet med den tyske skitreneren Markus Anwander som stod feilplassert under en trening i Pitztal. Cavagnoud døde, mens Anwander pådro seg alvorlige hodeskader.

– Ikke helt patent

Svindal og Jansrud var ikke fornøyde med at både Paris og Matthias Mayer kjørte fortere enn dem i sluttpartiet i Bormio.
– De vet jo selv at det ikke var helt patent, de gjorde noen små feil. De andre løperne skal ikke ta så mye på dem på slutten, sa Bjercke under sendingen.
Likevel holdt det altså til en 2. og 3. plass en drøy måned før lekene i PyeongChang.
Aleksander Aamodt Kilde endte på en noe skuffende 10. plass, 1,12 sekund bak Paris.
To av løperne falt i bakken i Bormio. Både Travis Ganong og Guillermo Fayed var uheldige, men begge slapp unna uten alvorlige skader.
Alpint
Planlegger storslalåm-comeback – sikter seg inn på ny kanonsesong
07/06/2022 PÅ 06:14
Alpint
Mowinckel vant super-G-finalen og havnet på sjelden norsk liste: – Dette var deilig!
17/03/2022 PÅ 10:58