Kristoffersen kjørte en god 1. omgang og lå bare 0,14 sekunder bak Marco Schwarz, og selv med en stor feil helt i starten av finaleomgangen, gikk han i mål i ledelsen.
Den ledelsen klarte ikke hjemmehåpet Schwarz å ta igjen, for østerrikeren kjørte nesten ut og endte helt nede på 27. plass.
Franske Alexis Pinturault kom på 2.-plass, mens sveitseren Daniel Yule tok 3. plassen.
Sölden
Mesterlig comeback av Braathen: – Utrolig gledelig
24/10/2021 PÅ 12:37
Seieren var Kristoffersens tredje denne sesongen og han har nå samme antall verdenscupseiere som Kjetil André Aamodt.
– Nå har vi like mange verdenscupseirer, så «skål, Kjetil», hilste Kristoffersen i intervju med NRK, etter seieren var i boks. Det var hans 21. verdenscupseier. Aksel Lund Svindal har flest av samtlige nordmenn med 36.
– Jeg kommer aldri til å gi meg i sånne situasjoner. Man kjemper til man dør, sa Kristoffersen.
Det så ut til at Kristoffersen forspilte sjansene sine med en stor feil i starten av finaleomgangen, men nordmannen reddet seg inn og knep seieren foran Alexis Pinturault.
– At det går an å gjøre sånne feil og vinne skirenn er helt sjukehus, sa Kristoffersen.
Kristoffersen, som bor like i nærheten av bakken i Schladming, tok med det sin fjerde seier på «hjemmebane». Tidligere har han vunnet i Schladming i 2014, 2016 og 2017. Seieren var Kristoffersens tredje denne sesongen.

Braathen kjørte ut

Finaleomgangen gikk uten Lucas Braathen, som ikke klarte å følge opp den sterke 4. plassen fra søndagens renn i Kitzbühel. Etter bare 15 sekunder var rennet over for 19-åringen.
– Klassisk innerski, det er litt det jeg har slitt med i år i slalåm. Trodde det var en feil som var løst, så det var kjipt, sa Braathen til NRK.
Langt bedre gikk det for Sebastian Foss Solevåg. Etter første omgang lå han som nummer fem, snaue sekundet bak Schwarz i tet.
– Nå skal jeg slippe meg løs nedover og få grønne lys i mål, sa Foss Solevåg før finaleomgangen.
Istedenfor ble det røde lys og til slutt 9.-plass. I mål var han 0,37 sekunder bak Clement Noel som kjørte seg nesten helt opp på pallen etter å nesten ha kjørt ut i 1. omgang.

Noel kvalifisert med et nødskrik

Noel som vant slalåmrennet i Wengen tidligere i januar, klarte så vidt å kvalifisere seg etter han var nær ved å kjøre ut. Han var hele 2,60 sekunder bak Schwarz etter 1. omgang.
Franskmannen kjørte likevel en fantastisk finaleomgang. Han avanserte 26 plasser og ble nummer fire.
Noel holdt på ledelsen helt til fjerde siste mann på toppen, Daniel Yule, kom i mål foran han. Mange trodde italieneren Alex Vinatzer hadde tuktet Noel da han krysset mållinjen med grønne lys, men en kvinne som hadde sneket seg inn for å markere dødsfallet til Kobe Bryant gikk i mål like før Vinatzer.
Jonathan Nordbotten var nummer 29 etter 1. omgang, men etter en god finaleomgang klatret han 18 plasser og endte som nummer 11. Timon Haugan kvalifiserte seg også til finaleomgangen. Han ble nummer 23.
(©NTB)
Sölden
Kristoffersen på skuddhold i Sölden – to norske kjørte ut
24/10/2021 PÅ 09:25
Alpint
Karrierebeste i verdenscupåpningen
23/10/2021 PÅ 12:17