Rælingen-alpinisten utestenges ikke fra landslaget, men det er bestemt at han skal trene for seg selv. Det gjenstår fire alpinhelger på verdenscupkalenderen.
Bakgrunnen er at det skal ha vært vanskelig for de øvrige landslagsutøverne og støtteapparatet å samarbeide med Kristoffersen. I januar sa teknikktrener Stefan Kornberger opp på dagen etter en konflikt med 24-åringen.
– Alt som er utenomsportslig blir veldig svart-hvitt fremstilt med syndebukker og helter. Det kan vi ta en annen gang. Akkurat nå er det viktigere med sporten, sa Kristoffersen til NRK i sitt første intervju etter at Kornberger-saken ble kjent søndag kveld.
Sölden
Trosser smertene etter ulykken: – Helsa er litt sekundær
I GÅR PÅ 11:24

Vet ikke så mye

Uttalelsene kom like etter at han ble slått ut av landslagskollega Sebastian Foss Solevåg i første runde av parallellslalåmrennet i Stockholm tirsdag.
Han presiserte overfor NRK at han ville snakke om det sportslige, men svarte likevel på spørsmål om han selv ønsket å trene utenfor landslaget.
– For å være helt ærlig, så har ikke jeg vært i så mange samtaler om det. Akkurat nå så har jeg ikke så mye mer å si. Jeg vet ikke så mye mer enn det som har stått i media, sa Kristoffersen.

Beste løsningen

Tidligere på dagen bekreftet alpinistenes sportssjef Claus Ryste at Kristoffersen skal trene for seg selv ut sesongen.
– Nå fokuserer vi på resten av sesongen og gjør tilpasninger i treningsopplegget. Henrik kommer til å trene for seg selv, og det er snakk om åtte til ti treningsdager, sa Ryste til NRK. og la til:
– Med bakgrunn i konflikten og alt som har vært, er det greit for alle parter å ha fokus på treningsarbeidet og gjennomføring av sesongen. Det er den beste løsningen.
Kristoffersen tok nylig VM-gull i storslalåm, men i dagene etter seieren er det bråket internt i laget som har fått mest oppmerksomhet. Ryste forteller at alpinlandslaget skal gjøre en grundig evaluering etter sesongen.
(©NTB)
World Cup 2021-2022
Kan gå glipp av Sölden-starten
17/10/2021 PÅ 10:06
Alpint
Her går det galt for Vickhoff Lie – lagvenninnen måtte snu seg bort
28/02/2021 PÅ 10:47