Kristoffersen uttalte til NTB at han var skeptisk til konseptet parallellstorslalåm før innføringen i 2015, og har stort sett forsvunnet ut i første runde i de tidligere utgavene. Mandag tok han imidlertid nye steg og tok verdenscuppoeng på rivalen Marcel Hirscher.
Finaletapet sikret han totalledelsen i verdenscupen.
Kristoffersen tapte første duell i første runde etter en treg start, men kjempet seg videre til åttedelsfinalen etter å ha slått tyske Alexander Schmidt i den siste omgangen.
Alpint
Aksel Lund Svindal har fått testikkelkreft
28/09/2022 KLOKKEN 14:16
I åttedelsfinalen møtte han østerrikske Matthias Mayer, og der var det klar forbedring. Nordmannen tok seg videre til en helnorsk kvartfinale mot Lars Kristian Nestvold-Haugen.
Der var Kristoffersen best og tok seg videre til nok en semifinaleduell mot en nordmann.

Hirscher røk ut i semien

Aleksander Aamodt Kilde tok seg lett videre til åttedelsfinalen, men møtte den franske stjerna Alexis Pinturault. Kilde klarte likevel akkurat ta seg videre med kun to hundredelers margin.
I kvartfinalen ble Justin Murisier enkel match, og dermed ventet lagkamerat Kristoffersen i semifinalen.
I semifinalen var Kilde lynrask i starten, men Kristoffersen kom på slutten og tok seg til finale mot svenske Matts Olsson, som kvittet seg med Marcel Hirscher i sin semifinale.
Kristoffersen og Olsson kjempet en jevn kamp i finalen, men Kristoffersen fikk en litt for dårlig start, og måtte ta til takke med andreplassen.
Kilde tapte kampen om tredjeplassen mot Hirscher.
Kjetil Jansrud var overlegen i sin første runde mot hjemmehåpet Manfred Mölgg, men møtte tøff motstand i neste runde i Hirscher.

Nestvold-Haugen imponerte

Østerrikeren var raskest ut fra startporten og Jansrud klarte aldri ta igjen det tapte, og røk dermed ut i åttedelsfinalen.
Jansrud vant tilsvarende renn i 2015, som var det aller første verdenscuprennet i parallellstorslalåm. Han slo Aksel Lund Svindal i finalen.
Lars Kristian Nestvold-Haugen var heldig og gikk videre til åttedelsfinalen etter at Gino Caviezel gikk over ende før tredje siste port. Nestvold-Haugen hevet seg imidlertid i åttedelsfinalen og slo ut Erik Read.
I kvartfinalen sa det stopp mot Kristoffersen. Nestvold-Haugen noterte seg til slutt for en femteplass etter å ha slått svenske André Myhrer i siste runde.
(©NTB)
Alpint
Mowinckel med helomvending – Utelukker ikke OL i 2026
14/06/2022 KLOKKEN 07:04
Alpint
Planlegger storslalåm-comeback – sikter seg inn på ny kanonsesong
07/06/2022 KLOKKEN 06:14