Hirscher kjørte en finaleomgang ingen av konkurrentene var i nærheten av tukte. Etter første omgang var Østerrikes superstjerne bak ledende Kristoffersen med 12 hundredeler, men endte til slutt opp med å slå romerikingen med 71 hundredeler.
Dermed fortsetter Kristoffersens seierstørke. 24-åringen har ikke vunnet i verdenscupen siden han triumferte i slalåmrennet i Kitzbühel 21. januar i fjor. I storslalåm har han fortsatt kun den ene seieren fra franske Méribel for snart fire år siden.
I første omgang var Kristoffersen førstemann til start og satte en uslåelig tid. Kristoffersen kjørte spesielt gnistrende det første minuttet. Han trøblet med luft under skiene i et parti av den beintøffe løypa, men kom seg kontrollert til mål.
Alpint
Her går det galt for Vickhoff Lie – lagvenninnen måtte snu seg bort
28/02/2021 PÅ 10:47
– De har gjort en utrolig bra jobb med snøen, men akkurat inngangen til langsvingen var litt løs. Jeg ble dratt langt ned. Der går det mye tid, dessverre. Jeg taper til alle der nede. Bortsett fra det var det bra, sa Kristoffersen til TV 2 etter første omgang.

50. pallplass

Selv om ikke Kristoffersens 17. verdenscupseier kom lørdag, oppnådde han likevel en milepæl. Pallplassen var hans 50. i alpinsirkuset. Torsdag ble han tilkjent 3.-plassen i storslalåmrennet i Beaver Creek fra 2. desember. Det skjedde etter at Stefan Luitz ble fratatt sin aller første verdenscupseier for å ha brukt oksygen mellom omgangene.
Leif-Kristian Nestvold-Haugen var nummer sju og 69/100 sekund bak Kristoffersen etter første omgang. I finalen falt han ned fire plasser.
Fabian Wilkens Solheim tok seg så vidt videre som nest sistemann. Han gjorde til slutt et bra byks oppover resultatlista og endte på 22.-plass.
Bjørnar Neteland ble nummer 44. Sammen med trioen Rasmus Windingstad, Lucas Bråthen og Atle Lie McGrath, som alle kjørte ut, måtte han se resten av storslalåmrennet fra sidelinjen.
(©NTB)
Alpint
Her går det galt for Vickhoff Lie – lagvenninnen måtte snu seg bort
28/02/2021 PÅ 10:37
Alpint
Foss Solevåg vant VM-gull i slalåm
21/02/2021 PÅ 13:05