Henrik Kristoffersen leverte en god førsteomgang franske Val d`Isere.
Før andreomgangen lå han på 4. plass, 31 hundredeler bak lendene Marcel Hirscher, i det som var svært tøffe forhold.
I finaleomgangen holdt Kristoffersen oppe farten til ledende Mathieu Faivre fra Frankrike, men klarte ikke å ta ledelsen. I mål var han nummer to, fattige 12 hundredeler bak, noe Kristoffersen ikke så ut til å være veldig fornøyd med.
Alpint
Mowinckel med helomvending – Utelukker ikke OL i 2026
14/06/2022 KLOKKEN 07:04
– For Henrik er det pallen som gjelder. Jeg så en gest der som viste at han ikke var superfornøyd, sa Eurosport-ekspert Tom Stiansen.
Og etter nordmannen kom en annen franskmann som kjørte fort. Alexis Pintauralt suste ned til klar ledetid, 78 hundredeler foran Faivre.
Hverken Stefan Luitz eller Marcel Hirscher klarte å tukte Pintauralt. Dermed ble det fransk seier på hjemmebane, foran Luitz og Hirscher. Kristoffersen ble nummer fem.
– Det er ikke dårlig å bli fem. Det er ikke veldig dårlig, men jeg gjør litt småfeil og rusk. Da er det ikke sykt langt opp til pallen, men det er akkurat litt for dårlig, sa Kristoffersen til NTB etter rennet.
– Jeg sliter når det slår litt mye. Det er partier hvor jeg legger igjen. Det er noe taktisk og teknisk som gjør at det ikke blir godt nok, fortsatte han.
Etter en førsteomgangen med mye is og slag i svingene, var Kristoffersen tydelig på at det var tøffe forhold under storslalåmen.
– Det er kjempetøft. Vinen og snøen er OK, og lyset er litt flatt. Noen plasser er det mye snø, noen plasser er det veldig mykt. Så er det litt utfordrende, sa Kristoffersen til Eurosport.
Alpint
Planlegger storslalåm-comeback – sikter seg inn på ny kanonsesong
07/06/2022 KLOKKEN 06:14
Alpint
Mowinckel vant super-G-finalen og havnet på sjelden norsk liste: – Dette var deilig!
17/03/2022 KLOKKEN 10:58