Kristoffersen var sammen med Hirscher blant storfavorittene til å vinne verdenscuprennet i Holmenkollen.
23-åringen startet det hele med å konkurrere mot tyske Linus Strasser i det åttende og siste heatet i åttedelsfinalene. Etter helt dødt løp i første omgang, gjorde Kristoffersen en feil halvveis i runde nummer to. Det kostet ham avansementet.
Alpint
Mowinckel vant super-G-finalen og havnet på sjelden norsk liste: – Dette var deilig!
17/03/2022 PÅ 10:58
– Jeg sklir litt på skoene, men sånn er det. Jeg kjører mye bedre på ski i år enn jeg gjorde i samme gren i fjor. Hadde jeg ikke gjort feilen, kunne det gått veldig bra, sa Kristoffersen til NTB.
Dermed røk viktige verdenscuppoeng i kampen mot Hirscher, men det kunne vært verre siden østerrikeren overraskende røk ut mot briten Dave Ryding i kvartfinalen.
– Han tar en del poeng på meg, men det kunne vært verre. Jeg tenker ikke så mye på det, og tar et og et renn av gangen, sa Kristoffersen.
Svenske André Myhrer stakk av med seieren etter å ha slått Michael Matt fra Østerrike i finalen. Kristoffersens overmann, Strasser, ble nummer tre.
Sebastian Foss Solevåg gikk videre fra første utslagsrunde i parallellslalåm for første gang med to solide omganger mot italienske Manfred Mölgg.

Stjerneduell

I kvartfinalen mot svenske Myhrer sa det imidlertid stopp etter at han kjørte ut i første omgang og ikke klarte å ta igjen det tapte i runde to.
Det ble en heftig stjerneduell mellom Kjetil Jansrud og Hirscher allerede i første utslagsrunde. Hirscher har vært alpinsportens beste utøver i flere år. Østerrikeren har vunnet verdenscupen sammenlagt de seks siste sesongene.
Jansrud hang med i begge omganger, men måtte til slutt se Hirscher trekke det lengste strået.
– Det var nære, så får man bare vite at det ikke er helt håpløst. Når man får kjøre på hjemmebane i Oslo vil man selvfølgelig slå ut Hirscher, så litt skuffende er det å ikke gjøre det, sa Jansrud til NTB.
For anledningen var det laget en spesialbygget bakke fra VM-haugen og ned i unnarennet i Holmenkollen. Verdenscuprennet bød opp til folkefest ettersom tilskuerne kom tett på utøverne som kjørte «head to head» i utslagsrunder.

Sjanseløse norske kvinner

Første nyttårsdag var første gang alpinistene fikk prøve seg i Holmenkollen, men med tåke og skikkelig «Kollen-vær» kunne det vært mer optimalt for tilskuerne.
På kvinnesiden var Maren Skjøld og Nina Haver-Løseth de norske håpene. Duoen møttes til helnorsk duell i åttedelsfinalen, og det var Skjøld som tok seg videre etter å ha vært best i begge omgangene.
Skjøld imponerte med fjerdeplass i parallellslalåmrennet i franske Courchevel, men mandag ble det stopp i kvartfinalen. Sveitsiske Wendy Holdener ble for sterk over to omganger.
Verdenscupleder Mikaela Shiffrin var storfavoritt til å stikke av med seieren og møtte Holdener i finalen. Shiffrin vant finalen med ett hundredel, mens Mélanie Meillard tok tredjeplassen.
(©NTB)
Alpint
Vant utforkula i dramatisk sesongavslutning: – Det beste i karrieren så langt
16/03/2022 PÅ 10:09
Alpint
Dobbelt norsk da Kristoffersen vant
12/03/2022 PÅ 12:33