Henrik Kristoffersen hadde 17 hundredeler opp til Hirscher etter første omgang i Alta Badia.
Det norske håpet kjørte inn til solid ledelse fra startnummer tre, men ble henvist til andreplass av Hirscher på startnummeret etter.
– Jeg må gå til tøffere på toppen. Jeg var litt dårlig de første fem-seks portene. Det er utrolig nok der jeg har lagt igjen før her og, men det var veldig bra i inngangen på det lange henget, så gjør jeg en feil på slutten av det, som jeg taper litt på. Generelt er det ganske bra skikjøring, men det er mulig å kjøre litt fortere, og da blir man litt: «Åh, jeg må ta litt til», sa Kristoffersen til NTB etter første omgang.
Alpint
Mowinckel med helomvending – Utelukker ikke OL i 2026
14/06/2022 PÅ 07:04
– Jeg må bare smelle på i andre omgang og tørre å gå, la han til.
I andre omgang fulgte 23-åringen sitt eget råd, og kjørte inn til ledelse før sistemann skulle ut. Hirscher var imidlertid i en egen klasse på en av hans favorittsteder. Østerrikeren utklasset Kristoffersen med 1,70 sekunder.
Slovenske Zan Kranjec tok tredjeplass, 12 hundredeler bak Kristoffersen.

Nestvold-Haugen topp ti

Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte fra startnummeret etter Hirscher i første omgang, og plasserte seg i ryggen på Kristoffersen, men ble dyttet nedover på resultatlista etter at flere kom til. Nest beste nordmann var nummer åtte, 78 hundredeler bak Hirscher.
I andre omgang falt han enda litt lenger tilbake. Nestvold-Haugen endte som nummer ti.
Kristoffersen og Nestvold-Haugen var eneste norske håp som tok seg videre til andre omgang. Aleksander Aamodt Kilde fikk det ikke til å stemme i Alta Badia. Det ble for tøft å ta seg videre til en andre omgang etter at Kilde kjørte i mål 3,02 sekunder bak Hirscher.

Gledet seg

Kjetil Jansrud kjørte ut og var ikke med i andre omgang. Rasmus Windingstad, Marcus Monsen og Bjørnar Neteland klarte heller ikke plassere seg innenfor de 30 første i Alta Badia etter første omgang.
Kristoffersen var for alvor i angrepsposisjon før andre omgang i Alta Badia. Nordmannen sa etter storslalåmrennet i franske Val d'Isère at løypa i Alta Badia passet ham bedre.
– Jeg gjelder meg til Alta Badia. Jeg trives der og det er et løype som passer meg bedre. Denne løypa er mer brutal. Jeg har blitt litt mer brutal, men jeg har fortsatt litt igjen, sa Kristoffersen til NTB etter en 5.-plass i Frankrike for en drøy uke siden.
(©NTB)
Alpint
Planlegger storslalåm-comeback – sikter seg inn på ny kanonsesong
07/06/2022 PÅ 06:14
Alpint
Mowinckel vant super-G-finalen og havnet på sjelden norsk liste: – Dette var deilig!
17/03/2022 PÅ 10:58