Rælingen-kjøreren lå 0,67 sekund bak ledende Daniel Yule etter første omgang og måtte levere en finaleomgang det luktet svidd av for å sikre seg en pallplass.
Det norske skiesset leverte en solid annen omgang, og han kjørte ned til ledelse da det gjensto sju kjørere i finaleomgangen. Kristoffersens 55,14 ble omgangens sjette beste tid, men var god nok til å løfte 25-åringen til andreplass i Adelboden.
Én etter én la seg bak nordmannen helt til Yule sto igjen i startbua. Sveitseren så ut til å rote bort seieren med en stor feil ved inngangen til henget, men hentet seg inn og vant til slutt med 0,23 sekund.
Sölden
Mesterlig comeback av Braathen: – Utrolig gledelig
24/10/2021 PÅ 12:37
– Det var fortjent at Yule vant i dag, sa Kristoffersen til TV 2 etter den dramatiske avslutningen.
– Vi gjør en feil med utstyret i første omgang, og jeg gjør en feil. Det er ikke helt optimalt i annen omgang, men det er mye bedre, sa Kristoffersen.
Marco Schwarz fra Sveits ble nummer tre, 0,28 bak sveitseren.

Solevåg nest raskest

Sebastian Foss Solevåg leverte finaleomgangens nest raskeste tid og kjørte seg opp fra 19. til 10.-plass.
Atle Lie McGrath, som fra startnummer 75 la seg på 14.-plass etter første omgang, hektet halvveis ned i finaleomgangen. Uansett viste 19-åringen svært lovende takter før resten av sesongen.
Timon Haugan kjørte ikke raskt nok til å få kjøre finaleomgangen, mens Lucas Braathen, Jonathan Nordbotten og Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte ut i første omgang.
Med søndagens andreplass topper fortsatt Kristoffersen sammenlagtcupen i alpint, 32 poeng foran søndagens slalåmvinner Yule.
(©NTB)
Sölden
Kristoffersen på skuddhold i Sölden – to norske kjørte ut
24/10/2021 PÅ 09:25
Alpint
Karrierebeste i verdenscupåpningen
23/10/2021 PÅ 12:17