Henrik Kristoffersen hadde ingen god første omgang av storslalåmrennet i tyske Garmisch-Partenkirchen, søndag. Etter halvkjørt renn lå 23-åringen 1,35 sekunder bak suverene Marcel Hirscher.
God og stabil kjøring i andre omgang derimot brakte nordmannen oppover på resultatlista, og til slutt endte Kristoffersen som nummer fire. Til slutt hadde han 1,83 sekunder opp til den østerriske slalåmkongen, men trolig er ikke det Kristoffersen argeste tanke i dag.
Alpint
Her går det galt for Vickhoff Lie – lagvenninnen måtte snu seg bort
28/02/2021 PÅ 10:47
For i det han skulle sette utfor i den andre delen av rennet satte nordmannen den ene staven på innsiden av den venstre skien, og med det kan pallplassen ha gått tapt. Noe som både betyr verdifulle poeng i verdenscuprennet og en tapt mulighet på podiet.
Se situasjonen her:
Slik kommenterte Kristoffersen episoden selv:
– Jeg fikk litt panikk, fordi man vet at man taper tid på det, sa Kristoffersen ifølge NTB, om situasjonen som fort kunne endt med at 23-åringen falt før omgangen i det hele tatt var i gang.

Bra det skjedde nå

– Det blir ikke pallen når du setter staven mellom beina, Kristoffersen. Men det er greit å få det unnagjort nå og ikke i OL, sier Eurosports alpinkommentator Martin Andersen.
Han er ikke i tvil om at de 14 hundredelene Kristoffersen endte bak Ted Ligety på 3. plass kan ha med glippen ut av startbua å gjøre.
– Nei, det er klart du taper ut fra start på det. Kristoffersen traff ikke helt i første, men hadde en godkjent andre omgang. Det sagt tror jeg ikke han er helt fornøyd, sier Andersen.

Karrierebeste for Kilde

Utover det syns alpinkommentatoren det var et gledelig renn å følge med på, på mange måter.
– 6. plass til Kilde er det beste han har levert i storslalåm noen gang, så det er virkelig gøy. Han passer fint inn i Garmisch i en bratt og isete trasé. Så trass at det ikke ble pallen på de norske i dag ble det en bra dag.
Og om supermannen fra Østerrike kommenterer han avslutningsvis:
– Garmisch er Hirschers favorittbakke. Han hadde et gir til å gå på, og viste i dag at «jeg er best». Om hvem som er best i storslalåm er det ingen tvil.
Alpint
Her går det galt for Vickhoff Lie – lagvenninnen måtte snu seg bort
28/02/2021 PÅ 10:37
Alpint
Foss Solevåg vant VM-gull i slalåm
21/02/2021 PÅ 13:05