– Jeg kommer til å være dritnervøs før Sölden. Med skaden så har jeg gått lang tid uten å føle på nerver, så det å kontrollere de er som å ta noe ut av fryseren. Det må tines, sier McGrath til Discovery.
Han er på plass i Østerrike for å delta på sitt første verdenscupløp siden Adelboden hvor han forsvant ut med skade. Langt der fremme ligger en OL-billett i potten, hvis han kan levere på høyt nivå i verdenscupsirkuset. Men OL-plass tenker han ikke noe på.
– Først og fremst tenker jeg at det er veldig fint at jeg satser på tre grener, dog er ikke fokuset mitt nå på OL, men å ha kontroll på kroppen, kontroll på kneet, og så må jeg kjøre godt på ski, sier McGrath.
Beijing 2022
Konkurrerer mot de beste i verden: – Jeg er med som verdens største fanboy
03/12/2021 PÅ 19:49
McGrath kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen i storslalom i Sölden forrige sesong, men etter det fikk han fart på skiene, hvor det hele toppet seg med en andreplass i Alta Badia. Nå har 21-åringen fokus på hvordan han kan utvikle seg videre fra den lovende starten av forrige sesong.
– Da klarte jeg å ta steget opp på toppfart, i år er målet å stabilisere den på høyt nivå.

Sterkere

McGrath måtte gjennom et lengre skadeavbrekk første halvdel av 2021. Selv om skikjøringen har vært fraværende har likevel treningen gitt resultater, det viste landslagets årlig Iron Man i sommer.
– Det ble ny all time high for meg på mange av øvelsene og totalen. Det er gøy å se at den fysiske jobben er gjort, så jeg er klar. Når jeg står på startstreken skal jeg ha gjort alt jeg kan for å være godt nok forberedt, og den fysiske styrken er en del av det, sier McGrath videre.
To av øvelsene han perset i var benkpress og knebøy. Så vi må jo spør.
– Hva var artigst. Å perse i benken eller knebøy?
– Det er ikke noe spørsmål en gang. Benk, sier McGrath åpenbart veldig fornøyd.

Fokus på det mentale

I tillegg til å ha gjort jobben på styrkerommet forteller den unge alpinisten at skadeperioden har gitt han mye erfaring. I tillegg måtte han komme over et mentalt hindre for å bli klar for årets sesong.
– Fokusområdet mitt var å få bort det mentale aspektet etter skaden, og nå har ikke jeg ofret kneet en tanke etter at jeg startet på ski igjen, så det har jeg klart, sier McGrath tydelig fornøyd.
I Sölden gikk bestekompis og lagkamerat Lucas Braathen seirende ut i fjor. Selv om de unner hverandre alt godt, så konkurrerer de også om det meste. For McGrath sin del hadde det ikke gjort noe om han gikk seirende ut i det rennet.
– Det hadde vært kult, sier McGrath før han modifiserer seg litt. Lucas gir en kjempeboost, men det er selvsagt ikke fokuset mitt å slå han. Jeg må gjøre det jeg skal, men hvis jeg slår han i tillegg - så er ikke det så galt, smiler 21-åringen.
Beijing 2022
Stortalentet mistet halve sesongen – nå vil han etablere seg i verdenstoppen
22/10/2021 PÅ 18:32
Beijing 2022
Kan gå glipp av Sölden-starten
17/10/2021 PÅ 10:06