– Verste og råeste. Det er på mange måter dekkende, svarer Svindal når han av NTB blir bedt om å beskrive hva slags bakke den beryktede «Die Streif» i Kitzbühel er.
Denne helgen setter Svindal utfor bakkene i Kitzbühel igjen, men ifølge superalpinisten er deler av den også en av de morsomste.
Sölden
Mesterlig comeback av Braathen: – Utrolig gledelig
I GÅR PÅ 12:37
– Men ikke alt. Det er en miks av at det er mange vanskelige passasjer, og at det er mange passasjer der det er store konsekvenser hvis man tryner, sier han.
Utforbakken i Kitzbühel starter veldig bratt. I løpet av de neste 3312 neste meterne blir det stort sett bare verre.
– Starten her er nok litt gal, sier 35-åringen og legger til:
– Men jeg har jo øvd mye på det da.

Forstår at de er redde

– Skjønner du at folk er redd for deg når du setter utfor i godt over 100 km/t ned den verste utforbakken?
– Jeg skjønner det litt, for det er jo ikke alltid det har gått bra. Da tenker jeg ikke bare på meg, men på alle som driver med utfor. Så jeg er fullstendig klar over at folk ser på det som en risiko. Men jeg føler også at risikoen er lavere når man veldig godt vet hva man driver med. Man begynner ikke med Kitzbühel, man bygger seg langsomt opp på det nivået her, sier han.
– Har familie og kjæreste vendt seg til at du setter utfor bakkene?
– Jeg tror de har vendt seg til det, ja. For familien så har det jo blitt en gradvis opptrapping.

Tenker minimalt på skaden

For to år siden satt alle som så på rennet hjertet i halsen da Svindal mistet kontrollen i en sving og fløy flere meter gjennom luften før han traff sikkerhetsnettet – og ødela kneet.
Høsten 2016 gjorde Svindal comeback etter korsbåndskaden, men kneet voldte ham store problemer, og han måtte i januar i fjor opereres igjen etter kun fire konkurranser. Pausen varte helt til rennet i canadiske Lake Louise, der han kjørte inn til en kruttsterk tredjeplass.
Til NTB innrømmer han at han tenker litt på det stygge fallet en gang iblant.
– Men ikke mye. Minst mulig er vel kanskje svaret. Men det er ekstremt vanskelig å ikke tenke på det i det hele tatt. Men på besiktigelsen, når jeg kommer dit jeg falt, da er det vanskelig å ikke tenke på det, sier han.

Ingen søndagstur

Før utforgalskapen starter lørdag er det super-G fredag. Da går det ikke like fort, men det er på ingen måte en søndagstur for verdens raskeste alpinister.
– Nei, det er det ikke. Men det er lettere på grunn av at farten er en god del lavere. Pluss at man ikke har det første partiet som er i utforløypa som er veldig røft. Men det er ganske stor forskjell på super-G og utfor, faktisk, sier Svindal.
I super-G starter utøverne et lite stykke lenger ned i bakken.
(©NTB)
Sölden
Kristoffersen på skuddhold i Sölden – to norske kjørte ut
I GÅR PÅ 09:25
Alpint
Karrierebeste i verdenscupåpningen
23/10/2021 PÅ 12:17