Paris vant også fredagens utforrenn samme sted. I super-G tok han en knepen seier, bare ett hundredels sekund foran østerrikeren Matthias Mayer.
Kilde på 3.-plassen ble slått med 46 hundredeler. Han kjørte nok en gang best av de norske alpinistene.
– Et røft renn. Jeg er fornøyd med 3.-plass. Jeg har noen feil hvor jeg kanskje mister noen tideler, men Paris og Mayer var i en liga for seg selv i dag, sa Kilde til NTB.
Alpint
Karrierebeste i verdenscupåpningen
3 TIMER SIDEN
– Det er en løype hvor man bare må tørre å slippe på. Klarer man ikke det i starten, er det fort gjort å bli litt passiv. Det er en ekstremt krevende løype, både fysisk og mentalt, la han til om den italienske løypa.

Adelboden neste

For to uker siden tok Kilde sin tredje verdenscupseier i karrieren da han gikk til topps i utfor i Val Gardena. Han avslutter dermed 2018-delen av sesongen i godt slag og ser fram til en liten pause.
– Nå skal jeg til Norge, og så flyr jeg ned til Mellom-Europa igjen 6. januar. Mitt neste renn blir storslalåm i Adelboden (12. januar), sier han.
Uken etter kjøres det kombinasjon, utfor og slalåm i sveitsiske Wengen.

Svindal skuffet

Nest best av nordmennene lørdag var Adrian Smiseth Sejersted. Han lå på 7.-plass idet 25 alpinister hadde vært i aksjon.
– Jeg er veldig fornøyd med min runde. Jeg gjorde ingen store feil, men det går alltid an å kjøre litt fortere her og der, oppsummerte Sejersted overfor NTB.
Veteranen Aksel Lund Svindal fikk det ikke til å stemme i de italienske alpene. Han havnet 1,79 sekunder bak Paris.
– I dag er jeg ordentlig skuffa. Jeg har for mye respekt, tror jeg. Dette er forhold jeg ikke er så vant til, og jeg konsentrerer meg for mye om å få grep, og for lite om å få fart på skiene, sa Svindal.

Frustrert Jansrud

Kjetil Jansrud fikk også trøbbel under svært isete forhold i Bormio. Han satset hardt fra startnummer 15, men gjorde en bommert ganske tidlig i løypa og kjørte ut. Han var illsint og brølte banneord da han misset på den ene porten.
– Jeg klarer ikke å håndtere is. Det har alltid vært min svake side, men her er det ekstremt urolig og isete samtidig, og den kombinasjonen sliter jeg åpenbart veldig med å håndtere. Jeg klarer ikke å være den «smoothe», myke skikjøreren jeg pleier å være. Det er frustrerende, sa Jansrud til NTB.
Han håper trenden fra førjulsdelen av sesongen snur etter nyttår.
– Med en sterk januar og februar er dette glemt. Det er da de viktige rennene kommer. I de andre sesongene har jeg vært sterk i starten og svakere på slutten. Jeg håper det er motsatt nå.
Også Stian Saugestad kjørte ut etter et stygt fall. Han ble liggende nede en stund, men kom seg på beina igjen etter hjelp fra løypemannskap og legepersonell. Han ble til slutt fraktet bort med helikopter.
Rasmus Windingstad holdt seg på beina og kjørte inn til en foreløpig 21.-plass.
(©NTB)
Alpint
Fire norske til finaleomgangen
5 TIMER SIDEN
Alpint
Kjenner på nervene før comebacket
6 TIMER SIDEN