Fra startnummer sju kjørte Kilde bra, men ikke godt nok til å havne på pallen. Nordmannen var hele tiden bak Dominik Paris i løypa selv om han avsluttet sterkt. 4.-plassen gjør at Aamodt Kilde fortsatt aldri har vært på pallen i utfor.
– Jeg hadde en veldig god følelse i dag. Det er ikke ofte jeg kjører i Bormio med kontroll, men jeg hadde veldig fin kontroll. Eneste som er bittert, er at jeg ikke ga mer gass, men jeg følte at jeg vant 4.-plassen mer enn at jeg tapte 3.-plassen med tanke på at det var halvsekundet opp til 3.-plassen, sier Aamodt Kilde til NTB.
– Det var veldig gøy å kjøre med kontroll, spesielt her i Bormio. En dag håper jeg å hoppe opp på pallen her. Jeg ser at jeg har farten inne, så neste gang skal jeg gi litt mer gass. Jeg begynner å bli litt lei av 4.-plasser, sier han og ler.
Alpint
Her går det galt for Vickhoff Lie – lagvenninnen måtte snu seg bort
28/02/2021 PÅ 10:47

Paris briljerte igjen

Italienske Dominik Paris har begynt å bli en slags konge av Bormio. Han vant både utfor og super-G forrige sesong, og han vant også utforrennet i 2017. I tillegg var han best fredag.
Paris kjørte glitrende på hjemmebane fra startnummer elleve. Han ledet på alle mellomklasseringene og vant 0,39 sekunder foran Beat Feuz. Matthias Mayer ble nummer tre.
– Han er så maskin at det er helt vanvittig! Det ser så lett ut når han kjører, og han er så stabil. Jeg har mye å lære av han linjemessig. Han kjører særegent på ski med en utrolig slipp i skiene. Det er det som gjør at han vinner så mange renn. Timingen hans når han kjører er utrolig, sier Kilde om vinneren Paris.

Tungt for Jansrud

Jansrud jaktet sin første seier i Bormio, men var bakpå fra første port og fikk det ikke til å stemme i de italienske utforbakkene. I mål var Jansrud 2,28 sekunder bak Paris.
– Bormio har alltid vært ganske vanskelig for min del. Jeg følte jeg var godt i gang og kjørte bra på toppen, men så skar skia ut. Jeg følte nesten jeg var på vei rett i nettet, og da fikk jeg litt skrekken. Jeg klarte ikke å hente meg inn igjen selv om jeg prøvde. Jeg tapte også ekstremt mye på slutten, sa Jansrud i etterkant.
– Jeg er ikke helt happy med dagen nei. Nye sjanser i morgen, så vi får bare gi gass.
Adrian Smiseth Sejersted kjørte hakket bedre enn Jansrud, men det ble ikke noe topplassering på Sejersted heller. Han endte 2,09 sekunder bak Paris.
Rennet erstattet det som ble avlyst i Val Gardena før jul.
(©NTB)
Sett denne?

Mister ene skien: – Du verden, at han klarer å stå imot der

Alpint
Her går det galt for Vickhoff Lie – lagvenninnen måtte snu seg bort
28/02/2021 PÅ 10:37
Alpint
Foss Solevåg vant VM-gull i slalåm
21/02/2021 PÅ 13:05