Fra startnummer seks suste Kilde styggfort ned den italienske bakken. Luken økte hele veien til daværende leder Mauro Caviezel, og i mål så han en ledetid på saftige 1,12 sekunder.
Senere la flere løpere seg imellom, men den østerrikske toeren Max Franz ble parkert med 86/100 sekund. Svindal ble av mange sett på som Kildes største trussel, men han fikk det ikke helt til å stemme.
Superveteranen kjørte ned til sjuendeplass og ble slått med 1,08 sekunder. Det var en sprudlende glad Kilde som snakket med NRK ikke lenge etter maktdemonstrasjonen i Italia.
Sölden
Trosser smertene etter ulykken: – Helsa er litt sekundær
19/10/2021 PÅ 11:24
– Jeg hadde en ekstremt god følelse. Det er en følelse jeg ikke har hatt på lenge, kanskje aldri. Jeg kjente at utstyret stemte, sa Kilde.
26-åringen fra Bærum fikk sitt definitive gjennombrudd i 2015/16-sesongen. Da vant han sine to første (og inntil lørdag eneste) verdenscuprenn og tok sammenlagtseieren i super-G-cupen. Forrige sesong trøblet han tungt med nytt utstyr, men i vinter har det endelig løsnet.
Se løpet her. Saken fortsetter under videoen:
Svindal måtte vente lenge før han fikk kjøre. Marc Gisin på startnummeret foran fikk et brutalt møte med bakken da sveitseren krysset skiene på kanskje det verste stedet i løypa å kjøre ut på. Skadeomfanget er uavklart.
Da Svindal endelig fikk sette utfor, gikk han aggressivt ut. Han lå bak med 32/100 allerede ved første mellomtid, men tapte deretter markant mindre til Kilde enn hva andre hadde gjort.
Før femte mellomtid røynet der imidlertid på, og Svindal måtte til slutt se at han var over sekunder bak lagkameraten.
Jansrud sliter med utforformen. Lørdag skuffet han stort da han var i mål hele 2,28 sekunder bak Kilde.
– Det er frustrerende. Jeg følte jeg hadde gjort et veldig godt løp, så det er et eller annet som ikke vil seg. Nå må jeg tilbake til tegnebrettet, sa Jansrud til NRK.
Fra startnummer 32 kjørte Adrian Smiseth Sejersted inn til en foreløpig 15.-plass.
World Cup 2021-2022
Kan gå glipp av Sölden-starten
17/10/2021 PÅ 10:06
Alpint
Her går det galt for Vickhoff Lie – lagvenninnen måtte snu seg bort
28/02/2021 PÅ 10:47