NB! Det er fremdeles løpere som ikke har kjørt, men det er veldig lite sannsynlig at de gjenværende kjørerne kan hindre Svindal tredjeplassen.
I sesongåpningen for fartskjørerne i Lake Louise skulle Aksel Lund Svindal gjøre comeback etter et år uten konkurranse. Før han satte utfor sa Eurosports kommentatorer Håkon Bjercke og Martin Andresen at de ikke forventet noen medalje av ham i dag, kanskje ikke engang poeng, men at en joker som Svindal alltid kan klinke til.
Det gjorde han utvilsomt.
Alpint
Mowinckel med helomvending – Utelukker ikke OL i 2026
14/06/2022 PÅ 07:04
– Denne mannen er kongen av fart. Han bare imponerer og imponerer. Det er helt rått!, utbrøt Bjercke da Svindal kom i mål på en foreløpig andreplass.

Ledet tidlig

Sveitsiske Beat Feuz' tid var 32 hundredeler raskere enn Svindals, men det så lenge svært lovende ut for nordmannen. Allerede ved første og andre passering ledet Svindal.
– Han går skikkelig tight inn i svingene, og det vitner om at han er på hugget, sa Andresen underveis.
I det tøffeste midtpartiet fikk 34-åringen litt problemer, og tapte noen hundredeler til Feuz, men da han nærmet seg målgang tok han innpå igjen. Det holdt ikke til seieren, men det skulle holde til pallplass.

Lyset skiftet

Like etter Svindals løp, satte den regjerende olympiske mesteren Matthias Mayer utfor. Han kom i mål kun ni hundredeler foran den norske fartskjøreren, og dyttet Svindal ned på en tredjeplass.
– Mayer har fordel av lyset her nå som har endret seg noe, mente Eurosports kommentatorer.
Bjercke og Andresen var redd de skiftende lysforholdene skulle ta fra Svindal pallplassen, men slik gikk det heldigvis ikke.
– Dette er kongen over alle konger, mine damer og herrer. Aksel Lund Svindal er tilbake!
Svindal var på sin side lettet over at kneet fungerte som det skulle i utforbakken.
– Det kjennes godt ut. Jeg kjenner ikke kneet noe underveis, men jeg kjenner det etterpå, så nå må jeg komme meg tilbake for å sykle, sa Svindal til NRK i målområdet.

Tre nordmenn topp seks

Også Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde fikk en godkjent start på sesongen. Jansrud ble nummer fem, 63 hundredeler bak Feuz, mens Kilde var tre hundredeler dårligere enn han igjen og endte på sjetteplass. Dermed ble det en god norsk start på fartssesongen med tre nordmenn av de seks beste kjørerne i Lake Louise.
Alpint
Planlegger storslalåm-comeback – sikter seg inn på ny kanonsesong
07/06/2022 PÅ 06:14
Alpint
Mowinckel vant super-G-finalen og havnet på sjelden norsk liste: – Dette var deilig!
17/03/2022 PÅ 10:58