Alpinveteranen har kjempet en kamp mot klokka etter at han brakk to bein i hånden på trening i Kitzbühel nylig. Da så en VM-start usannsynlig ut, men foran onsdagens super-G-renn i Åre er rapportene langt fra like svarte.
Da NTB møtte Jansrud mandag kveld sa han at hånden nå er bedre enn han så for seg da skaden var et faktum i Kitzbühel. Fra å være hoven og vond, peker pilene nå markant rett vei.
– Den siste uka har det vært en voldsom forbedring. Det største hinderet var å stå på ski, og det gikk veldig bra, så jeg har bare hatt positivt opplevelser fram til nå, sier Jansrud til NTB.
World Cup 2021-2022
Kan gå glipp av Sölden-starten
I GÅR PÅ 10:06
Han svarer «ja, selvfølgelig» på om han selv har lyst til å kjøre, men kan ikke gi noen hundre prosent garanti. Onsdag må han jakte nye svar som kan bidra til å ta den avgjørelsen.

Snøkaos

De skitestene han så langt har gjort, har samtidig vært positive.
– Jeg har testet hånden så godt jeg kan. Nå ser det vel ikke ut til at det blir utforgjennomkjøring i morgen, men jeg kunne godt tenkt meg en lavterskel trening, der jeg ble satt i rennforhold og kunne styrt intensiteten sel, sier Jansrud.
VM-arrangøren har valgt å avlyse tirsdagens trening, som følge av at en rekke deltakere har trøbbel med å ta seg fram til Åre i tide som følge av snøkaos i Europa.
Selv om det ikke blir offisiell trening, er Jansrud er spent på hvilke svar han vil få i bakken tirsdag.
– Jeg er litt bekymret for at det jeg gjør på trening kan få meg til å føle at dette har jeg god kontroll på. Samtidig vet jeg at så fort det er konkurransemodus, blir det noe helt annet. Det er det jeg må pushe i morgen, for å se om det kan gå, sier han.

Bonus

Gudbrandsdølen vil samtidig ikke legge for mye press på seg selv.
– Hvis jeg får starte, vil det bli en bonus for meg. Jeg vil heller se det på den måten, enn at det å ikke få starte blir en enorm skuffelse. Den første beskjeden jeg fikk i Kitzbühel var at VM ville ryke og fingrene ville ta seks uker, minner han om.
Men:
– Personlig mener jeg det er større sjanse for at jeg kjører enn at jeg ikke kjører. Hva det vil si prosentmessig, vet jeg ikke.
– Hvis du må velge, hva kjører du, da?
– Utfor. Bare for å reise meg etter en kjip sesong i utfor. Jeg har ikke fått betalt for noen verdens ting, sier Jansrud.
Han mangler et VM-gull i sin innholdsrike karriere. Tro dermed ikke at veteranen kommer umotivert til Åre. Skaden kunne knapt nok kommet mer ubeleilig.
(©NTB)
Alpint
Her går det galt for Vickhoff Lie – lagvenninnen måtte snu seg bort
28/02/2021 PÅ 10:47
Alpint
Her går det galt for Vickhoff Lie – lagvenninnen måtte snu seg bort
28/02/2021 PÅ 10:37