Kjetil Jansrud sier det er frustrerende at formen i utforløypa har uteblitt denne sesongen, men er sikker på at han finner svarene før VM starter i februar.
Jansrud har i flere år hengt med i toppen i alpinistenes fartsdisipliner og har blant annet sanket både OL og VM-medaljer. Men i årets sesong har ikke Vinstra-gutten fått den farten på skiene som han er vant til, og særlig i utfor har resultatene uteblitt.
I sist renn i italienske Bormio kom han ikke til mål verken i utfor eller super-G. Ellers i verdenscupen har Jansrud kjørt inn til 26.-, 17,- og 13.-plass i disiplinen.
Sölden
Trosser smertene etter ulykken: – Helsa er litt sekundær
19/10/2021 PÅ 11:24
– Utfor har gått veldig dårlig, og det er et lite mysterium som er plagsomt. Nå er Bormio veldig spesielt, men det er ting som trenger å tas tak i.
– Sitter du med nøkkelen til hva som må gjøres?
– Jeg trodde jeg gjorde det, men det har vist seg ikke å være så lett. Jeg må finne ut av ting i løpet av denne måneden her, sier Jansrud til NTB.

VM-start om en måned

33-åringen har nå kun rennene i Wengen og Kitzbühel til å finne formen før VM starter i Åre tidlig i februar.
– Det er frustrerende, men det er ikke første gang jeg har vært i en slik situasjon. Det er bare en del år siden, sier Jansrud, som bestemt mener at problemet ikke sitter i hodet.
– Nei, der har jeg full kontroll. Det sitter litt i utstyret, og den tryggheten. Det er mer å få en god følelse på «setup-en». Jeg har raske nok ski, godt nok utstyr og alt sånn, så det er ingenting med det. Men det er kombinasjonen. Jeg er nok en sånn følelseskjører. Jeg kjører med «feeling» og vil ha min «setup».
– Finner du ut av dette før VM i Åre?
– Ja, helt sikkert, avslutter 33-åringen.
(©NTB)
World Cup 2021-2022
Kan gå glipp av Sölden-starten
17/10/2021 PÅ 10:06
Alpint
Her går det galt for Vickhoff Lie – lagvenninnen måtte snu seg bort
28/02/2021 PÅ 10:47