Maren Skjøld imponerte med 9.-plass i kvalifiseringen. Hun møtte briten Alex Tilley i 16-delsfinalen.
Den norske jenta satte opp tempoet og kvittet seg raskt med briten, som endte opp med ikke å fullføre den første runden. I den siste runden fulgte Skjøld samme oppskrift, og avansementet ble sikret da Tilley falt med fire porter igjen.

Slo ut Holdener

Alpint
Aksel Lund Svindal har fått testikkelkreft
28/09/2022 KLOKKEN 14:16
I åttedelsfinalen ble det en tett duell med tyske Christina Geiger, men også den gikk Skjøld seirende ut av med fem hundredelers margin.
I kvartfinalen ventet betraktelig tøffere motstand i Wendy Holdener fra Sveits, men Skjøld ledet halvveis og sikret semifinaleplass da Holdener gikk på rumpa like før mål.
Mot Petra Vlhová i semifinalen ble det imidlertid for hardt. Skjøld ble slått med 16 hundredeler av slovaken. Skjøld ble til slutt nummer fire i rennet etter å ha kjørt ut i bronseduellen med italienske Irene Curtoni.
Kampen om verdenscupseieren sto mellom Vlhová og kvalifiseringsvinner Mikaela Shiffrin. Det ble til slutt amerikansk seier med kun fire hundredelers margin.

Holtmann røk tidlig

Mina Fürst Holtmann startet utslagsrundene med duell mot Mélanie Meillard fra Sveits etter å ha gått videre med 24. beste kvalifiseringstid. Holtmann holdt følge med sveitseren i første runde, men trøblet i avslutningen og bommet på siste port. Hun ble dermed dømt 0,50 sekunder bak sveitseren før siste runde, hvor hun kjørte ut allerede halvveis.
Nina Haver-Løseth, som endte på 5. plass i storslalåm i Courchevel tirsdag, var to hundredels sekund fra en plass i utslagsrundene. Hun ble nummer 33.-plass i kvalifiseringen og måtte se rennet fra tilskuerplass.
Kvalifiseringen gikk i hennes spesialdisiplin slalåm, men Spjelkavik-alpinisten ble slått med 1,40 sekunder av kvalifiseringsvinner Mikaela Shiffrin.
Kristin Lysdahl Haugen ble nummer 50 i kvalifiseringen og var dermed utslått.
(©NTB/Eurosport.no)
Alpint
Mowinckel med helomvending – Utelukker ikke OL i 2026
14/06/2022 KLOKKEN 07:04
Alpint
Planlegger storslalåm-comeback – sikter seg inn på ny kanonsesong
07/06/2022 KLOKKEN 06:14