Italienske Marta Bassino sikret seieren 14 hundredeler foran landskvinnen Fredrica Brignone. Slovakiske Petra Vlhová ble nummer tre, 1,13 bak.
Holtmann lå på tredjeplass etter første omgang, 92 hundredeler bak Bassino.
– Andreomgangen var ikke fullt så bra. Jeg fikk det ikke helt til å flyte. Jeg prøvde og kjempet, men hadde en ganske stor feil i henget. Jeg følte ikke jeg kjørte så bra teknisk, sa hun til TV 2 etter rennet.
Alpint
Aksel Lund Svindal har fått testikkelkreft
I GÅR KLOKKEN 14:16
Likevel var hun alt i alt fornøyd med sesongåpningen.
– En femteplass i første renn er jeg veldig fornøyd med. Det er godt å ha den av skuldrene, sa hun
I fjor endte Holtmann på fjerdeplass i Sölden. Da var hun 49 hundredeler bak en plass på pallen. I år var avstanden 62 hundredeler.

Tviberg kjørte ut

Maria Therese Tviberg kjørte en godkjent første omgang, og lå på skuddhold 2,76 sek bak på 15.-plass. Etter en god åpning ble derimot andreomgang vel kort for 26-åringen da hun røk ut halvveis ned bakken.
– Jeg mistet fotfestet og skled ut, sa hun etter rennet. Hun var likevel positiv til egen form.
– Det føltes veldig bra ut. Jeg følte jeg var mye mer på i finaleomgangen. Jeg jobbet slik jeg skulle, så det lover godt for veien videre, sa hun.

Nordbye avanserte

Som siste kvalifiserte til finaleomgangen rykket Kaja Norbye opp sju plasser og var til slutt 5,69 bak vinneren som nummer 23.
– Det er veldig gøy å være i gang. Glad jeg fikk kjøre to omganger, selv med en halvveis førsteomgang, sa hun.
Hele ni norske kvinner var på startstrek på Rettenbachbreen i Sölden. Thea Louise Stjernesund (36.-plass), Kristin Lysdahl (40), Andrine Mårstøl (47), Kristina Riis-Johannessen (56), Marte Monsen (57) og Tuva Norbye (59) tok seg ikke til finaleomgangen.
Søndag åpner alpintherrene sesongen i Sölden. Også her er ni norske utøvere med: Henrik Kristoffersen, Leif Kristian Nestvold Haugen, Rasmus Windingstad, Aleksander Aamodt Kilde, Lucas Braathen, Fabian Wilkens Solheim, Atle Lie Mcgrath, Patrick Haugen Veisten og Timon Haugan
(©NTB)
Alpint
Mowinckel med helomvending – Utelukker ikke OL i 2026
14/06/2022 KLOKKEN 07:04
Alpint
Planlegger storslalåm-comeback – sikter seg inn på ny kanonsesong
07/06/2022 KLOKKEN 06:14