Marcel Hirscher tok sin 51. verdenscupseier i Adelboden – og har dermed slått Alberto Tombas rekord på 50.
– Dette er helt sykt. Det å komme tilbake etter ankelbrudd i sommer, og så kjøre karrierens beste sesong, det er rett og slett utrolig, sier Eurosports kommentator Håkon Bjercke.
Østerrikeren har seks verdenscupseire denne sesongen og har vært i en klasse for seg.
Alpint
Her går det galt for Vickhoff Lie – lagvenninnen måtte snu seg bort
28/02/2021 PÅ 10:47
– Samtidig gjør det at han legger et enormt press på seg selv før OL. Det kan Kristoffersen dra nytte av. Nå er Hirscher storfavoritt til å vinne både slalåm og storslalåm. Det har ikke noen klart siden Benjamin Raich i Torino i 2006, sier Bjercke.

– Gjør Kristoffersen mer sulten

På lørdagens storslalåmrenn tok Henrik Kristoffersen sin sjette andreplass og åttende pallplass denne sesongen, og igjen glapp verdenscupseieren for nettopp Hirscher.
– Det blir nok ikke noe lettere for Kristoffersen å ta gull i dette OL, enn det var i Sotsji. Hirscher er vassere i år enn han har vært tidligere, og Kristoffersen er litt lengre unna.
– Men jeg tror nok ikke dette gjør at han mister motivasjonen. Tvert imot! Jeg tror alle disse andreplassene gjør ham mer sulten, sier Bjercke.
Kristoffersen lå på andreplass etter førsteomgang, elleve hundredeler bak Hirscher. Han kom i mål fire hundredeler foran Alexis Pinturault. Hirscher var 17 hundredeler foran nordmannen.

Gjorde to kjempeblemmer

Kristoffersen har ikke vunnet et verdenscuprenn siden januar i fjor, og en liten stund så det ut til at han kom til å få sin etterlengtede seier.
Hirscher fikk nemlig store problemer i det bratteste partiet.
– Han gjorde to kjempeblemmer mot slutten, og mange hadde nok avskrevet han. Men det er det som skiller de beste fra resten, selv på en dårlig dag vinner de, sier Bjercke.
Siden blemmene kom i det bratteste partiet, mistet Hirscher såpass lite fart at han klarte å kjøre seg inn igjen og vinne verdenscuprennet i Adelboden.
– De beste er som regelalltid på riktig side av hundredelene. Det beviste Hirscher i dag.
Leif Kristian Nestvold-Haugen lå på tredjeplass, 0,65 bak Hirscher, etter førsteomgang, men fikk syre mot slutten i finaleomgangen. Han endte på tiendeplass.
Alpint
Her går det galt for Vickhoff Lie – lagvenninnen måtte snu seg bort
28/02/2021 PÅ 10:37
Alpint
Foss Solevåg vant VM-gull i slalåm
21/02/2021 PÅ 13:05