Marcel Hirscher kjørte seg opp fra åttendeplass til seier i verdenscuprennet i slalåm i Val d'Isère søndag. Henrik Kristoffersen måtte ta til takke med den noe bitre annenplassen.
– Resultatet er helt fantastisk, men jeg var virkelig nervøs før rennet, fortalte østerrikeren til Eurosport i målområdet.

– Vanskelig å finne tilbake selvtilliten

Alpint
Mowinckel vant super-G-finalen og havnet på sjelden norsk liste: – Dette var deilig!
17/03/2022 PÅ 10:58
Hirscher brakk ankelen i august, og fikk dermed en lite gunstig oppladning til den viktige OL-sesongen. I oktober gjorde han comeback, men fikk en trøblete start tilbake på ski og endte på 17. plass i slalåmrennet i finske Levi.
Etter det har han sikret én førsteplass i slalåm, én i storslalåm og én tredjeplass fra storslalåmrennet i går. Det til tross for at han nå avslører at han har vært uvanlig nervøs før konkurranse etter comebacket.
– Jeg er ikke vant til dette med nerver, men nå er jeg nervøs før hvert renn. Jeg har gått glipp av så mange treningstimer, og det er vanskelig å finne tilbake til selvtilliten.
Dét til tross for de tre pallplassene på én uke.
Marcel Hirscher tok sin verdenscupseier nummer 47. Dermed er han bare tre bak den italienske legenden Alberto Tomba.

Seieren glapp for Kristoffersen

Kristoffersen lå på femteplass før finaleomgangen, men maktet ikke å hamle opp med Hirscher, som ga full gass i finaleomgangen.
Skikjøreren fra Rælingen hadde 14 hundredeler å gå på kontra Hirscher, men østerrikeren kjørte styggfort og vant med 39 hundredelers margin til Kristoffersen.
Svenske André Myhrer ble nummer tre, mens Jonathan Nordbotten tok en sterk femteplass.
Sebastian Foss Solevåg hadde et godt utgangspunkt med sjette beste tid i første omgang, men en feil i finaleomgangen gjorde at han endte på niendeplass.
Leif Kristian Nestvold-Haugen ble nummer 15, 1,78 sekund bak Hirscher.
(©NTB/Eurosport.no)
Alpint
Vant utforkula i dramatisk sesongavslutning: – Det beste i karrieren så langt
16/03/2022 PÅ 10:09
Alpint
Dobbelt norsk da Kristoffersen vant
12/03/2022 PÅ 12:33