Det var en godkjent sesongåpning av 29-åringen, som forrige måned gikk glipp av verdenscupstarten i Sölden på grunn av en overbelastning i kneet. Haver-Løseth endte 1,47 sekunder bak Shiffrins vinnertid.
Selv skulle hun gjerne sett at vinteren hadde startet enda bedre.
– Det blir litt både og. Topp ti er greit, men jeg vil gjerne ligge høyere enn det. Jeg har mye å gå på, og i dag fikk jeg det ikke helt til å stemme. Og det er jeg avhengig av at det gjør, men det er godt å være i gang. Motivasjonen er på topp, og det er godt å kjenne på i en alder av 29 år, sa Haver-Løseth til NRK.
World Cup 2021-2022
Kan gå glipp av Sölden-starten
EN DAG SIDEN
Spjelkavik-alpinisten var akkurat innenfor de ti beste etter første omgang. Hun kjørte uten store feil og var 1,29 sekunder bak Shiffrin. I finaleomgangen røynet det på litt tid i henget, men Haver-Løseth gjorde uansett et lite byks på resultatlista.
Haver-Løseth har fire ganger vært på verdenscuppallen i slalåm, senest i januar 2017. I vinter håper hun å yppe seg helt i toppen igjen.

Tre norske i finalen

Thea Stjernesund imponerte stort med en 9.-plass i storslalåm da hun forrige måned debuterte i det gjeveste selskap. Lørdag ble stortalentet nummer 23 etter å ha klatret to plasser i finaleomgangen. Hun var 3,14 sekunder bak toppen.
Maren Skjøld, som lå på 18.-plass etter første omgang, endte til slutt som dagens 24. beste slalåmkjører i den finske bakken.
Kristin Lysdahl, Mina Fürst Holtmann og Kristine Haugen greide ikke å ta seg videre til finaleomgangen.

Nok en Shiffrin-triumf

Shiffrin har dominert slalåmsporten heftig de siste årene. Amerikaneren vil ikke være noe dårligere denne sesongen heller. Lørdag tok hun sin 44. individuelle verdenscupseier.
Amerikaneren slo Petra Vlhová fra Slovakia med 58/100 sekund, mens østerrikske Bernadette Schild tok den siste pallplassen.
Lørdagens første omgang ble utsatt i tre kvarter som følge av sterk vind. Startpunktet ble i tillegg flyttet lenger ned i bakken.
(©NTB)
Alpint
Her går det galt for Vickhoff Lie – lagvenninnen måtte snu seg bort
28/02/2021 PÅ 10:47
Alpint
Her går det galt for Vickhoff Lie – lagvenninnen måtte snu seg bort
28/02/2021 PÅ 10:37