– Det er helt ubeskrivelig egentlig. Jeg forstår det egentlig ikke helt ennå, sa Haugan til NTB etter den sensasjonelle andreplassen i verdenscuprennet i Frankrike.
Før lørdagens renn hadde 23-åringen fra Oppdal aldri blitt bedre enn nummer tolv i et verdenscuprenn, men i franske Chamonix fikk han æren av å innta pallen.
– Jeg trodde helt klart at denne dagen skulle komme, men at den kom allerede i dag, er jeg litt sjokkert over, fortsatte en overlykkelig 23-åring.
Sölden
Mesterlig comeback av Braathen: – Utrolig gledelig
24/10/2021 PÅ 12:37
Med startnummer 33 kjørte Haugan inn til en foreløpig 11.-plass i 1.-omgangen før han klatret ytterligere ni plasser.
Hjemmehåpet Clement Noel sikret seieren 0,21 sekund foran nordmannen. Adrian Pertl ble nummer tre.

Kristoffersen kjørte ut

Ledelsen i verdenscupen og slalåmcupen var i fare for Henrik Kristoffersen da han kjørte ut i førsteomgangen, men 25-åringen hadde marginene med seg.
Samtlige av Kristoffersens utfordrere kjørte også ut, og dermed leder Kristoffersen fremdeles verdenscupen sammenlagt. Rælingen-utøveren har to poeng ned til Noel før søndagens parallellstorslalåmrenn.
– Man kan ha et par dårlige renn, men ikke for mange. Det kommer flere renn, så jeg stresser ikke, sa Kristoffersen etter å ha kjørt ut.
Saken fortsetter under:

Her må Kristoffersen bryte rett før målgang

Haltet etter hekt

I likhet med Kristoffersen kjørte også Leif Kristian Nestvold-Haugen og Lucas Braathen ut i Frankrike. Trioen var langt fra de eneste som gjøre det. Elleve av de 50 første startende kom aldri til mål.
Da Kristoffersen snakket med NTB etter rennet, så det ut som nordmannen haltet etter hekten, men 25-åringen uttalte at det ikke er noen fare.
– Jeg traff porten litt på innsiden av kneet, så det var bare et slag på kneet, så det går fint. Sånne ting kan skje i slalåm. Man må kjørte tett og noen ganger skjer det. Jeg har ikke gjort det så mye i verdenscupen, sa Kristoffersen til NTB.

Solevåg nummer seks

Sebastian Foss Solevåg leverte en strålende 1.-omgang og lå på foreløpig 5.-plass, men klarte ikke å levere like godt i finaleomgangen. Sunnmøringen tapte tid i starten og falt én plass på resultatlista.
Jonathan Nordbotten klatret fra 23.- til 12.-plass. Han var i mål 0,75 sekunder bak seiersherren Noel.
(©NTB)
Sölden
Kristoffersen på skuddhold i Sölden – to norske kjørte ut
24/10/2021 PÅ 09:25
Alpint
Karrierebeste i verdenscupåpningen
23/10/2021 PÅ 12:17