Marc Gisin fra Sveits krysset skiene og deiset brutalt i bakken under lørdagens utforrenn i Val Gardena. Skadeomfanget er uavklart.
Uhellet skjedde på startnummeret foran Aksel Lund Svindal, som skal kjøre som nummer 19 når rennet starter opp igjen.
Sölden
Mesterlig comeback av Braathen: – Utrolig gledelig
I GÅR PÅ 12:37
Gisins skrekkfall skjedde på kanskje det verste punktet i løypa. Sveitseren slo seg hardt i siden. Det er uvisst om han ble bevisstløs eller kun fikk luften slått ut. Et helikopter landet rett ved der sveitseren fikk behandling av medisinsk personell. Til avisen Blick kommer Gisins søster med gode nyheter:
– Marc er våken og tilstanden hans er stabil, sier hun til Blick.
– Så går det galt. Hva er det som skjer? Den var stygg. Det var et skikkelig fall. Det ser ut som han mistet bevisstheten der. Han falt rett rett før hoppet og blir slått hardt i bakken. Det ser ut som han setter fast skien i den andre skiens binding rett før hoppet. Det så ikke bra ut. Vi får bare håpe og krysse fingrene for at det går bra, sa Eurosports kommentator Håkon Bjercke.
Se fallet her. NB! Sterke bilder. Saken fortsetter under videoen:
– Det var ikke pent. Er det et sted i løypa man ikke vil gjøre feil, er det der. Det er vanskelig å ta innover seg hvor mye krefter som er i sving. Sporten er litt uviktig når slikt skjer. Det setter ting i perspektiv, sa Kjetil Jansrud til NRK.
Aleksander Aamodt Kilde leder utforrennet suverent. Han er 86/100 sekund foran Max Franz etter et superløp.
Jansrud skuffet stort og ligger på en foreløpig 14.-plass når 18 løpere har kjørt. Han var i mål hele 2,28 sekunder bak lagkameraten.
(©NTB/Eurosport.no)
Sölden
Kristoffersen på skuddhold i Sölden – to norske kjørte ut
I GÅR PÅ 09:25
Alpint
Karrierebeste i verdenscupåpningen
23/10/2021 PÅ 12:17