Første pallplass i verdenscupen for Holtmann

Oppdatert 17/12/2019 klokken 14:43 GMT+1

Mina Fürst Holtmann tok annenplassen i kvinnenes storslalåm i franske Courchevel tirsdag etter å ha ledet før finaleomgangen.

Mina Fürst Holtmann

Artikkelen oppdateres!
Holtmann leverte en kanongod førsteomgang og ledet med 10/100 sekund på italienske Marta Bassino og 13/100 på Federica Brignone foran finaleomgangen. Men der klarte veteranen Brignone å ta seg forbi.
Holtmann holdt ledelsen sin gjennom store deler av løypa og hadde 19 hundredeler å gå på fra siste mellomtid og ned. I mål skilte det fattige fire hundredels sekund.
Sveitsiske Wendy Holdener tok tredjeplassen. Hun var 0,44 sekund bak Brignone.

Tviberg imponerte

Holtmann hadde før rennet denne sesongen en 4.-plass som beste plassering i storslalåm. Den kom i verdenscupåpningen i Sölden. Hun ble også nummer ni i Killington i starten av desember.
Maria Therese Tviberg lå på 16.-plass etter 1. omgang. Hun kjørte ned til bestetid i finalen og avanserte til 8.-plass etter en ny knallomgang. Årsbeste er fortsatt 6.-plassen fra Sölden.
Kristin Lysdahl var nest best av de norske etter 1. omgang og hadde 5/100 sekund å gå på til Tviberg fra sin 15.-plass, men det gikk ikke like raskt som lagvenninnen, og hun endte på 19.-plass.
Thea Louise Stjernesund hadde en stor feil i 1. omgang, men klarte å sikre seg en plass i finalen. Den norske 23-åringen startet som nummer to i annenomgang og leverte et solid løp uten feil og avanserte til 20.-plass.

Shiffrin-miss

Kaja Norbye debuterte i verdenscupen med å kjøre ned til 23.-plass i 1. omgang. Hun var bra på toppen i sitt finaleløp også, tapte litt mot slutten, men avanserte én plass.
Den amerikanske superstjernen Mikaela Shiffrin var første kvinne i mål i 1. omgang, men verdenscuplederen hadde ingen god dag på jobben. Hun var bare nummer 19 etter én omgang. Hun hadde heller ikke full klaff i finalen og ble nummer 12.
Det var hele ni norske løpere på start. Fire av dem klarte ikke å ta seg til finalen: Andrine Mårstøl hadde også sin verdenscupdebut. Hun kjørte ned til 33.-plass, 2,48 bak. Hun var derimot raskere enn veteranen Nina Haver-Løseth som ble nummer 36, 2,55 bak. Marte Monsen endte på 39.-plass, 2,67 bak, mens Kristina Riis-Johannessen ble dårligste av de ni norske utøverne på 47.-plass, 2.85 bak.