– Jeg har ikke vært det før, så det er vanskelig å svare på hvordan det er, men det er så klart hyggelig og ærefullt å bli spurt. Spesielt i en nasjon som har et såpass sterkt olympisk lag med mange utøvere som begynner å dra på årene. Det er veldig stas, og jeg gleder meg, sier Jansrud om å være flaggbærer, på et pressetreff etter den første treninga i Beijing.
For nøyaktig to måneder siden falt 36-åringen stygt under et super-G-renn i kanadiske Beaver Creek. I ettertid kom det fram at han måtte belage seg på minst et halvår borte fra idretten. Derfor var sjokket stort da han like før OL-avreise ble tatt ut i den norske troppen, og det ikke bare som tilskuer.
Beijing 2022
Fire medaljer og Jansrud-comeback: Slik var OL for alpinistene
20/02/2022 PÅ 19:20
– Jeg føler meg veldig heldig som er her, med forbehold om at jeg ikke ble sendt hit som turist. Selv om det har vært en seier å komme hit, handler det om å kjøre så fort som mulig nå, sier Jansrud.

Johaug satt ut av svensk spørsmål: – At det er et «rævspel»?

Ingen smerter

Søndag setter Jansrud utfor i sitt femte OL. Kneskaden merket han lite til på torsdagens utfortrening.
– Jeg følte meg ambisiøs i går kveld om å gi gass, men jeg kjente i dag at kroppen trengte en ordentlig gjennomkjøring. Jeg møtte meg selv i døra rett og slett. Det jeg trengte i dag, var en trygghet på at kneet fungerer, sa han til NTB og la til:
– Kneet var bra. Jeg merker egentlig ingenting. Det var mer eller mindre det som var den mentale sjekklista.
Jansrud ser på seg selv som en outsider, men utelukker likevel ikke en plassering helt i toppen.
– Jeg tenker at det som er fint med OL, er at veldig mange blir grepet av øyeblikket. Det skal vi sørge for at vi ikke gjør. Jeg må dra en kanin eller to ut av hatten. Jeg har spart på de, så jeg håper de kommer. Jeg er en kraftig outsider og ferdig med det, men når startskuddet går på søndag starter alle på null, sa Vinstra-gutten.

Reiser til OL som «The grand old man»: – De yngre kan forsyne seg av erfaringen

Får skryt

En av de aller største gullfavorittene, lagkamerat Aleksander Aamodt Kilde, gleder seg over å ha kameraten til stede i OL. På spørsmål om hvordan han tok nyheten om at Jansrud ble med, svarte han slik:
– Jeg digget det. Vi hadde kontakt i begynnelsen av prosessen, og jeg krysset fingrene for at det skulle gå hele veien. Han har enorm erfaring og bidrar mye i laget, sa Kilde.
(©NTB / Discovery)
Beijing 2022
Prøvde å snakke ned medaljesjansene: – En lettelse å klare det
20/02/2022 PÅ 07:26
Beijing 2022
Beijing 2022 : Highlights - Mixed Parallel Team Finals
20/02/2022 PÅ 03:30