– Jeg trenger en massasje og en øl, sa den jamaicanske alpinisten Benjamin Alexander til Eurosport etter storslalåmen sist søndag.
Den olympiske utøveren hadde sin første alpint-trening da han var 32 år. Nå er han blitt 38.
Beijing 2022
Fire medaljer og Jansrud-comeback: Slik var OL for alpinistene
20/02/2022 PÅ 19:20
– En stor del av min historie er å vise at hvis du kan gå fra null til å bli en OL-utøver i en alder av 32, så kan hvem som helst prøve seg på - ja, skal man si luksuriøse eller eventyrfulle idretter - og ha i det minste gøy med det, forteller jamaicaneren til CNN.
Alexander kom inn 1.09.17 minutter bak gullvinneren Marco Odermatt under storslalåmen.
– Helsikke, det var hardt, sa han andpusten etter rennet.
– Noen av de verdens beste alpinistene fullførte ikke løypa i dag, så jeg er i hvert fall foran dem, fortsatte Alexander.

Det forrige liv

Ikke bare har jamaicaneren en annerledes idrettshistorie fra de fleste OL-utøverne - men han er også blitt historisk. Aldri har Jamaica hatt med en alpinist i OL.
– Er jeg bedre enn en vanlig person som kjører alpint til å kontrollere et renn på isete underlag? Ja, for faen - mye bedre. Er jeg bedre enn en østerriksk superstjerne som har kjørt siden han var to og konkurrert siden han var syv, men nå er han 14? Nei, den fjortenåringen er mest sannsynlig mye bedre enn meg, sa alpinisten til Eurosport under OL-kvalifiseringen.
Og ikke nok med det. Før Alexander valgte å begynne med alpint - hadde han en livsstil til stor kontrast fra en idrettsutøver. Han var nemlig en internasjonal DJ.
– Det er noe magisk ved å bli plukket opp i en bil, kjørt til et flott hotell og få betalt tusen dollar for å tvinge mennesker til å høre på musikken din - og samtidig være den store oppmerksomheten når en blir full. Dette er alle gode ting å bli betalt for, mener alpinisten.
Så du denne?(artikkelen fortsetter under)

Skuffet Kristoffersen: – Driter i hva Tom Stiansen sier

– Vil koste meg hundre tusen dollar

DJ-ing ble tilfeldigvis hans karriere da han spilte på deltid samtidig som han jobbet i Asia. Musikkhodet hans tok han så til store arenaer med enda større «gigs» rundt om i verden - blant annet til den canadiske byen Whitler - der han fikk smaken på alpint.
– Og nå er jeg her og graver mitt eget finansielle hull for å prøve å prestere mot disse yngre atletene som er langt foran meg i sporten.
– Jeg er ganske sikker på at hele denne alpin-tilværelsen vil koste meg rundt hundre tusen dollar, mener jamaiceneren.
SE OGSÅ: NB! Sterk bilder: Holdt pusten i målområdet etter skrekkfall
Så du denne?

Har hatt det hektisk etter bronsen: – Det har gått i ett

Beijing 2022
Prøvde å snakke ned medaljesjansene: – En lettelse å klare det
20/02/2022 PÅ 07:26
Beijing 2022
Beijing 2022 : Highlights - Mixed Parallel Team Finals
20/02/2022 PÅ 03:30