Populære sporter
All sport
Vis alt

DJ ble historisk alpinkjører i OL: – Graver mitt eget finansielle hull

Tiril Haga

Publisert 17/02/2022 klokken 19:04 GMT+1

Alpinist Benjamin Alexanders idrettsbakgrunn skiller seg ut blant konkurrentene. For bare seks år siden hadde han første alpint-trening.

Benjamin Alexander

Foto: Getty Images

– Jeg trenger en massasje og en øl, sa den jamaicanske alpinisten Benjamin Alexander til etter storslalåmen sist søndag.
Den olympiske utøveren hadde sin første alpint-trening da han var 32 år. Nå er han blitt 38.
– En stor del av min historie er å vise at hvis du kan gå fra null til å bli en OL-utøver i en alder av 32, så kan hvem som helst prøve seg på - ja, skal man si luksuriøse eller eventyrfulle idretter - og ha i det minste gøy med det, forteller jamaicaneren til CNN.
Alexander kom inn 1.09.17 minutter bak gullvinneren Marco Odermatt under storslalåmen.
– Helsikke, det var hardt, sa han andpusten etter rennet.
– Noen av de verdens beste alpinistene fullførte ikke løypa i dag, så jeg er i hvert fall foran dem, fortsatte Alexander.

Det forrige liv

Ikke bare har jamaicaneren en annerledes idrettshistorie fra de fleste OL-utøverne - men han er også blitt historisk. Aldri har Jamaica hatt med en alpinist i OL.
– Er jeg bedre enn en vanlig person som kjører alpint til å kontrollere et renn på isete underlag? Ja, for faen - mye bedre. Er jeg bedre enn en østerriksk superstjerne som har kjørt siden han var to og konkurrert siden han var syv, men nå er han 14? Nei, den fjortenåringen er mest sannsynlig mye bedre enn meg, sa alpinisten til under OL-kvalifiseringen.
Og ikke nok med det. Før Alexander valgte å begynne med alpint - hadde han en livsstil til stor kontrast fra en idrettsutøver. Han var nemlig en internasjonal DJ.
– Det er noe magisk ved å bli plukket opp i en bil, kjørt til et flott hotell og få betalt tusen dollar for å tvinge mennesker til å høre på musikken din - og samtidig være den store oppmerksomheten når en blir full. Dette er alle gode ting å bli betalt for, mener alpinisten.
Så du denne?(artikkelen fortsetter under)
picture

Skuffet Kristoffersen: – Driter i hva Tom Stiansen sier

– Vil koste meg hundre tusen dollar

DJ-ing ble tilfeldigvis hans karriere da han spilte på deltid samtidig som han jobbet i Asia. Musikkhodet hans tok han så til store arenaer med enda større «gigs» rundt om i verden - blant annet til den canadiske byen Whitler - der han fikk smaken på alpint.
– Og nå er jeg her og graver mitt eget finansielle hull for å prøve å prestere mot disse yngre atletene som er langt foran meg i sporten.
– Jeg er ganske sikker på at hele denne alpin-tilværelsen vil koste meg rundt hundre tusen dollar, mener jamaiceneren.
Så du denne?
picture

Har hatt det hektisk etter bronsen: – Det har gått i ett

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame