• Følg helgens storslalåmrenn i Sölden på discovery+
– Kroppen er bra. Jeg har vært med på alle skidager som guttene har hatt og begynner å stole mer og mer på kneet. Nå begynner hodet å vende seg til kneet igjen.
Det sier Lucas Braathen til Discovery. 21-åringen har ikke vært med i konkurranse siden han ble skadet i Adelboden i starten av januar. Braathen hadde fått en god start på fjorårssesongen, med seier i verdenscupåpningen i Sölden. Han skulle etablere seg i verdenseliten, men slik ble det ikke.
Beijing 2022
Kjenner på nervene før comebacket
23/10/2021 PÅ 08:55
– Det var en stor kontrast. Fra det kuleste minnet i karrieren så langt (seieren i Sölden) til det kjipeste. Jeg hadde akkurat begynt å stole på at jeg kunne vinne renn. Jeg hadde selvtilliten til det hele tiden, men da hadde jeg vist det, sier Braathen.
Saken fortsetter under videoen.

Birk Ruud om farens bortgang: – Han er alltid med meg

– Må investere tid i det

– Hvordan var det å få vite at skaden var så alvorlig?
– Det var en trøkk i ansiktet. Det var vondt og kjipt, men jeg tror faktisk at læringen og erfaringen er så nyttig at på lang sikt kan jeg dra fordel av det, sier 20-åringen videre.
Braathen falt like etter målgang. Det ble operert for en leddbåndskade på innsiden av venstre kne, men ble i tillegg funnet flere småskader, noe som førte til et lengre skadeavbrekk enn ventet.
Selv om unggutten nå er skadefri, så vil det være en faktor for Braathen også denne sesongen, på tross av at han har vært foran skjema i hele opptreningsperioden.
– Ett lite tilbakeslag så mister man mange uker og det er avgjørende. Jeg kan si at jeg er klar for alt nå, men det har ikke noe å si før jeg står på startstreken den dagen. Det er synd, men jeg må bare erkjenne at kneet nå er en faktor, og at jeg må investere tid i det, sier den talentfulle alpinisten.

Ambisiøs

Nå venter verdenscupåpningen i Sölden på ny. Braathen har kjørt den traseen to ganger. Seier i fjor, og en sjetteplass året før. Det gjør at han reiser til Tirol med selvtillit.
– Jeg reiser definitivt dit med selvtillit. Løypa er teknisk krevende, og det passer meg. Jeg trives der. Men dette blir et merkelig år da jeg aldri gått så lenge uten et renn, forteller alpinisten.
Før forrige sesong var målet å etablere seg i verdenseliten, nå har han bare utsatt det målet til årets sesong.
– Forhåpentligvis får jeg mange topplasseringer. Det er målet. På den måten kan jeg etablere meg topp ti eller topp fem både i slalåm- og storslalåm-cupen, sier Braathen.
I verdenstoppen finner man trolig Alexis Pinturault, Marco Schwartz, Henrik Kristoffersen, Sebastian Foss-Solevaag og Marco Odermatt, men på en god dag kan han slå dem, mener han selv.
– På mange dager kan jeg true dem, men jeg er også ung og ikke har den stabiliteten. Toppfarten min kan være like bra, eller kanskje til og med bedre. Men i år er målet å gjøre differansen mellom min gjennomsnittsfart og toppfarten mindre, analyserer Braathen.
Beijing 2022
Kan gå glipp av Sölden-starten
17/10/2021 PÅ 10:06
Lake Louise, AB
Revansjelysten Jansrud: – Kjipeste situasjonen jeg har vært i som idrettsutøver
26/11/2021 PÅ 07:34