Etter en stygg skade på amerikanske Nina O´Brian ble det en pause i storslalåmen. Ragnhild Mowinckel måtte dermed vente på toppen en stund. Hun lå som nummer fem etter første omgang og leverte bra i starten av den andre da hun først fikk klarsignal. Men et par småfeil på slutten sørget for andreplass i mål. Da gjensto det fire løpere.
Kun én av dem kom inn bak Mowinckel, som dermed endte som nummer fem. En god start på OL for de norske, med Thea Stjernesund på sjette.
Beijing 2022
Fire medaljer og Jansrud-comeback: Slik var OL for alpinistene
20/02/2022 PÅ 19:20
– Det var fantastisk å se jentene i andre omgang. Det var så spennende. Den omgangen til Thea var helt rå. Hun senket skuldrene og hadde så god rytme. Man så potensialet hennes. Ragnhild kjører også veldig bra i starten, men gjør en liten feil og mister rytmen litt. Det var nok til at hun tapte litt tid, sa Hedda Berntsen i Discovery-studio etter løpet.
Men det var Sverige som kunne juble i Beijing. Sara Hector taklet presset da hun sto igjen til slutt og sikret gullet med 28 hundredelers margin.

Kanonomgang

Norge hadde også to kvinner til på start i andre omgang.
Maria Tviberg fra Bergen var først ut av de norske i andreomgang i Beijing. Hun hadde 1,24 sekunder å gå på til den foreløpige lederen fra start, og opprettholdt ledelsen fram til andre mellomtid. Derfra og inn tapte hun litt, men det ble holdt til grønne tall og en foreløpig ledelse med 53 hundredeler. Hun klatret flere plasser.
Bare tre startnumre senere satte Thea Louise Stjernesund fart nedover de kinesiske fjellene. Hun hadde en minimal ledelse fra start, men økte nedover etter strålende kjøring.
– Utklassing. Kjempebra! utbrøt Discovery-ekspert Tom Stiansen.
Stjernesund kom i mål til ledelse med ett helt sekund, og klatret langt oppover på listene. Det endte til slutt med sjetteplass.
– Jeg er kjempefornøyd med løpet og følte jeg turte å risikere noe. Jeg er kjempeglad for at jeg fikk til det nå. Det er lett å spole tilbake og tenke hvorfor jeg ikke gjorde det i første omgang. Men jeg er kjempefornøyd, sa Stjernesund til Discovery etter målgang.
Sett denne?

Kjempet mot tårene etter mulig skadesmell: – Han kjenner at noe er galt

Beijing 2022
Prøvde å snakke ned medaljesjansene: – En lettelse å klare det
20/02/2022 PÅ 07:26
Beijing 2022
Beijing 2022 : Highlights - Mixed Parallel Team Finals
20/02/2022 PÅ 03:30