– Dette er utrolig imponerende. Bare det å dele pallen med Matthias er ganske uvirkelig for meg. Han er en fantastisk type.
Det sa Aleksander Aamodt Kilde etter at nordmannen måtte se at Matthias Mayer ble for sterk under tirsdagens fartsfylte super-G. Mayer havnet øverst på pallen, mens Aamodt Kilde sikret sin første mesterskapsmedalje med en bronse. Mellom de to kraftpluggene sikret overraskelsen Ryan Cochran-Siegle sølvet.
Beijing 2022
Fire medaljer og Jansrud-comeback: Slik var OL for alpinistene
20/02/2022 PÅ 19:20
Se løpet til Aleksander Aamodt Kilde her. Saken fortsetter under videoen.

Se kanonløpet til Aleksander Aamodt Kilde: – Han er så kattemyk!

Rolig gulloppladning

Til tross for at Aleksander Aamodt Kilde dundret inn med et helt sekunds ledelse og seilte opp som en av de heteste gullkandidatene, var det absolutt ingen som kunne gjøre noe med Matthias Mayer. Mannen fra Østerrike, som var regjerende OL-mester på distansen, kjørte svært raskt mellom portene og knuste Kildes tid med 42 hundredeler.
Spesielt siste delen av løpet satte Mayer virkelig opp tempoet.
– Jeg visste at den siste svingen inn mot målområdet var veldig viktig, så jeg har prøvd å terpe det strekket på trening, forklarte østerrikeren etter gulløpet.
Trener Sepp Brunner kunne fortelle at det derimot ikke kun var terping og trening blant gullingrediensene.
– Han er en veldig rolig type, så i går tok han seg et par øl. Han er veldig sterk mentalt og det er akkurat det du trenger under slike store mesterskap, fortalte treneren.
Se bronseintervjuet med Aleksander Aamodt Kilde her. Saken fortsetter under videoen.

Emosjonelt intervju etter bronsen: – Det blir mye trykk på skuldrene

Jansrud: – Hatten av

Kjetil Jansrud, som tirsdag rundet av en vanvittig OL-karriere med sitt siste løp, brukte litt av tiden etter konkurransen til å hylle gullvinneren.
– Hatten av for Mayer. Det er helt utrolig at han klarer det på dager der det teller som mest. Jeg er egentlig litt tom for ord. Han har dominert gjennom så mange år, men han er også en av de få som virkelig klarer å levere på de største scenene, sa en imponert Jansrud.
På ni totale starter i OL-sammenheng, inkludert Ol i Beijing (2022), OL i Pyeongchang (2018) og OL i Sotsji (2014), står Matthias Mayer nå med tre gull, en bronsemedalje og tre andre topp ti-plasseringer.
Saken fortsetter under videoen.

Forsøker å overtale Jansrud: – Oppføre meg og ikke være en dust

Med fem OL-medaljer, derav et gull fra super-G i Sotsji i 2014, har ikke Kjetil Jansrud en veldig mye dårligere statistikk å se tilbake på. Resultatmessig ble det ikke noe å skrive hjem om etter tirsdagens konkurranse, men det var ingen tvil om at det var en hedersmann som takket for seg nede på sletta etter det aller siste OL-løpet.
– Jeg er stolt av å få representere landet. Nå må jeg ta noen refleksjoner om min egen OL-reise, så skal jeg feire med resten av gutta. Nå er det litt vanskelig å dra de store linjene, men jeg er veldig stolt. Så har jeg vært heldig og dyktig nok til å dra i land noen medaljer også.
– Med tiden man ser i dag, begynner det sakte men sikkert å nærme seg slutten. Jeg blir i hvert fall å finne på start på Kvitfjell om en liten måned. Det gleder jeg meg vanvittig til, sa Jansrud til Discovery etter konkurransen.
Se intervjuet her.

Jansrud reflekterer over OL-reisen: – Stolt av å få representere landet

Beijing 2022
Prøvde å snakke ned medaljesjansene: – En lettelse å klare det
20/02/2022 PÅ 07:26
Beijing 2022
Beijing 2022 : Highlights - Mixed Parallel Team Finals
20/02/2022 PÅ 03:30