Populære sporter
All sport
Vis alt

Sjokkuttak: Jansrud tatt ut til OL: – Jeg er overrasket

Tiril Haga

Oppdatert 23/01/2022 klokken 17:43 GMT+1

Alpinist Kjetil Jansrud er tatt ut til OL i Beijing.

Kjetil Jansrud

Foto: NTB

Alpinist Kjetil Jansrud er på overraskende vis tatt ut til Beijing-OL i et ekstrauttak, melder Olympiatoppen. Skaden er bedre enn antatt.
– Jeg vet at han har trent litt i skjul for å bli klar. Men ja, jeg er jo overrasket i og med at han har sagt at han skulle operere etter fallet i Beever Creek, sier Discoverys alpinekspert Tom Stiansen.
– Det er ikke noe problem for han å prestere hvis kneet holder og han har funnet formen, fortsetter Stiansen.

– All ære til Kjetil

– Kjetil Jansrud er en erfaren kulturbærer som er bra for troppen, og det er gledelig at han rakk å bli klar for OL. All ære til Kjetil og teamet rundt ham for den jobben de har gjort etter han ble skadd, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø i pressemeldingen.
OL-troppen består nå av 82 utøvere.
Det var i super-G-rennet i Beaver Creek tidlig i desember. Der ble det konstatert skade på korsbånd og innvendig sidebånd. Like etter ble det opplyst at alpinisten var ute i seks til ni måneder.
– Det er veldig gledelig at skaden til Kjetil ikke var så alvorlig som først antatt, og at han nå får delta i sitt femte OL. Vi ser fram mot å ha et større og enda mer slagkraftig lag i Beijing, sier alpinistenes sportssjef Claus Ryste.
Det betyr at Jansrud får delta i sitt femte strake OL. Jansrud har tidligere vunnet ett gull, to sølv og to bronse i vinterlekene.
(©NTB/Discovery)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame