Populære sporter
All sport
Vis alt

OL-bronse til Kilde etter monsterkjøring: – Helt magisk

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 08/02/2022 klokken 06:57 GMT+1

Aleksander Aamodt Kilde leverte en skuffende utfor mandag, men under tirsdagens super-G så vi andre boller fra mannen fra Lommedalen. Til slutt sikret han en finfin norsk bronsemedalje – Norges første alpinmedalje i OL!

Gullvinner Matthias Mayer (i midten), sølvvinner Ryan Cochran-Siegle (t.v) og bronsevinner Aleksander Aamodt Kilde (t.h).

Foto: Getty Images

Etter en skuffende norsk utfordag mandag, der Aleksander Aamodt Kilde var en av de aller største favorittene før start, var alles øyne rettet mot tirsdagens super-G. Og med et tidlig startnummer var det nettopp Kilde som satt standaren for det som skulle vise seg å bli et meget fartsfyll konkurranse.
Etter helt strålende kjøring, dundret Aleksander Aamodt Kilde inn over mål med en ett sekunds ledelse, før han jublet høylytt nede på sletta.
– Det er så magisk, ropte han inn til kameraet.
– Se på dette her da! Han er så kattemyk og fin, sa kommentator Kenneth Fredheim like etter at Kilde tok ledelsen.
Se bronseløpet til Kilde her. Saken fortsetter under videoen.
picture

Se kanonløpet til Aleksander Aamodt Kilde: – Han er så kattemyk!

– Befriende følelse

Landsmann Adrian Smiseth Sejersted – med startnummer ti – nesten kopierte Kildes monsterløp, med et strålende gjennomført løp. Sejersted, som senest under utforen var på gråten etter tilsynelatende å ha pådratt seg en skade i kneet, kjørte inn 32 hundredeler bak Kilde.
Begge to jublet vanvittig nede på sletta etter målgang.
Drømmen om dobbelt norsk varte i kun noen få minutter, før bak de to nordmennene kom det flere kruttsterke konkurrenter flyvende ned portene. Veteran Matthias Mayer slo blant annet leder Kilde med 42 hundredeler over målstreken.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Kilde om den befriende følelsen: – Det har vært en OL-floke

Flere andre utenlandske konkurrenter leverte også varene, og etter hvert var Adrian Smiseth Sejersted nødt til å se at pallplassen glapp.
Aleksander Aamodt Kilde beholdt derimot plassen på pallen, og sikret med det Norges første alpinmedalje i Beijing med en bronse. Bronsen er også Kildes første mesterskapsmedalje i karrieren.
– Det var en vanvittig god og befriende følelse å kjøre i dag. Samtidig er det veldig kult at også Adrian kjører så bra som han gjør i dag. Jeg jublet jo som at jeg hadde vunnet gullet med ett sekund, lo bronsevinneren i intervjuet med Discovery etter løpet.
Matthias Mayer tok gullet, mens amerikaneren Ryan Cochran-Siegle sikret et overraskende OL-sølv.
– Denne medaljen har jeg ventet på, og det har vært en liten OL-floke som har vært vanskelig å få opp. Men i dag, endelig på pallen, det er digg, sa Kilde.
Se løpet til Adrian Smiseth Sejersted her. Saken fortsetter under.
picture

Sejersted imponerer: – Helt rått! For et comeback!

Jansrud rundet av

For Kjetil Jansrud sin del ble det en helt spesiell dag, for tirsdagens super-G er veteranens farvel til OL. Resultatmessig ble det ingen høydare, men nordmannen kan se tilbake på en helt vanvittig alpinkarriere. Vinstra-gutten står med gull i super-G fra OL i 2014, samt bronse i utforen fra de samme lekene. Han står også med OL-sølv fra Vancouver og Pyeongchang, samt bronse fra super-G i Pyeongchang.
– Jeg er stolt av å få representere landet, sa Kjetil Jansrud til Discovery etter tirsdagens løp.
– Nå må jeg ta noen refleksjoner om min egen OL-reise, så skal jeg feire med resten av gutta. Nå er det litt vanskelig å dra de store linjene, men jeg er veldig stolt. Så har jeg vært heldig og dyktig nok til å dra i land noen medaljer også. Med tiden man ser i dag, begynner det sakte men sikkert å nærme seg slutten. Jeg blir i hvert fall å finne på start på Kvitfjell om en liten måned. Det gleder jeg meg vanvittig til, fortsatte han.
Kvitfjell-helgen arrangeres fra 3. til 6. mars.
PS: Rasmus Windingstad fikk ikke helt tiden på sin side nedover henget. 28-åringen kjørte over mållinjen 4,21 sekunder bak Mayer.
Se intervjuet med Jansrud her.
picture

Jansrud reflekterer over OL-reisen: – Stolt av å få representere landet

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame