Vlhová lå «bare» som nummer åtte etter første omgang, men med en strålende finaleomgang bykset hun opp på gullplass. Slalåmdronningen vant foran østerrikske Katharina Liensberger og sveitsiske Wendy Holdener.
Mina Fürst Holtmann og Stjernesund var på 18. og 19. plass foran finaleomgangen. Der gikk det bedre for Stjernesund enn for Holtmann. Førstnevnte kjørte godt og sikret til slutt 15. plass, mens Holtmann kjørte ut.
Beijing 2022
Fire medaljer og Jansrud-comeback: Slik var OL for alpinistene
20/02/2022 PÅ 19:20
– Jeg får noen poeng og sier meg selv fornøyd selv om det er mye med kjøringa som kan blir bedre, sier Stjernesund til Discovery.
Holtman var skuffet etter å ha kjørt ut.
– Det er slik det er. Det er surt, men jeg klarer meg. Jeg gjør det mer komplisert enn det er, og da funker det ikke, sier Holtmann til Discovery.
Les også: Spesiell oppladning for OL-vinneren: – Det ble et par øl
Saken fortsetter under videoen.

Stjernen satt en halvtime i bakken etter ny exit: – Jeg trengte en pause

Norske håp feilet

Maria Tviberg kjørte ut i første omgang. 27-åringen kom skjevt ut fra start og var ute av dansen etter kun noen få porter. Dermed var det kun Stjernesund som fikk plassering av de norske.
– Det er ikke sånn man hadde sett for seg at det skulle gå i dag, sa Tviberg til Discovery.
Discovery-kommentator Kenneth Fredheim medelte etter første omgang at han hadde større forventinger til de norske.
– Skuffende norsk innsats i dag. Det er ganske langt opp for de norske. Nesten åtte tideler opp til en topp ti-plassering. Vi var realistiske før rennet, men dette var litt under pari.
Svenske Sara Hector, som tok gull i storslalåm mandag, lå lenge godt an tolv hundredeler bak lederen før finaleomgangen, men hun hektet og kjørte ut.
Saken fortsetter under videoen.

OL-debutanten kjørte ut: – Jeg er ikke trygg nok

Ny fiasko for Kildes kjæreste

Amerikanske Mikaela Shiffrin kjørte ut etter kun tre porter i første omgang. Dermed gjentok hun det som skjedde under mandagens storslalåmrenn. Også der endte den amerikanske superstjernen uten plassering etter å ha kjørt ut.
Les også: Ny giganedtur: – Dette er bare trist
Shiffrin, som er Aleksander Aamodt Kildes kjæreste, tok sin 47. verdenscupseier i slalåm i det siste rennet før OL. Dermed slo hun Ingemar Stenmarks rekord på 46 verdenscupseirer i en og samme disiplin.
Shiffrin vant henholdsvis slalåm og storslalåm i de to foregående OL.

Ny sjokk-exit for superstjernen – sønderknust i bakken

(©NTB /Discovery)
Beijing 2022
Prøvde å snakke ned medaljesjansene: – En lettelse å klare det
20/02/2022 PÅ 07:26
Beijing 2022
Beijing 2022 : Highlights - Mixed Parallel Team Finals
20/02/2022 PÅ 03:30