Lørdag satte vinden en stopper for utfortreningen etter at kun tre utøvere hadde kommet seg ut fra start. Søndag fortsatte været å skape trøbbel i utforløypa.
OL-utforen skulle egentlig starte 04.00 norsk tid, 11.00 i Yanqing. Men grunnet kraftig vind ble starten først utsatt én time, før ytterligere utsettelser kom fortløpende.
Beijing 2022
Fire medaljer og Jansrud-comeback: Slik var OL for alpinistene
20/02/2022 PÅ 19:20
Nå er det bestemt at rennet utsettes til mandag kl. 05 norsk tid, altså mellom den første og andre omgangen av kvinnenes storslalåmrenn.
I en pressemelding til mediene via pressetalsmann Espen Graff informeres det om at arrangøren har tatt avgjørelsen basert på det beste for utøvernes sikkerhet.
For å sikre mest mulig rettferdige forhold har de dermed bestemt seg for at konkurransen må flyttes til en annen dag.
– Det er veldig synd. Det er alltid sol her i Kina, men det blir for mye kastvind, så det er derfor det ikke går. Beslutningen er ganske tydelig fra arrangøren at kastene som kommer på hoppene er litt sånn uforutsigbare, og det er for farlig, egentlig, sier alpinsjef Claus Ryste.
– Vi liker å kjøre på ski, men dette er en del av gamet i utfor og vi må forholde oss til det. Det er sånn det er, sier Ryste etter avgjørelsen.

Spilte kort og ventet

Alpintguttas sportssjef tok seg også tid til å prate med Discovery underveis søndag, før den endelige beslutningen var tatt.
Hør intervjuet med sportssjefen:

Alpinsjef Claus Ryste snakker om utsettelse av OL-utforen.

– Nå spiller vi kort og venter. Vi er gode på det. Det er litt som forventet, men TO utsettelser, det hadde vi ikke forventet, sa sportssjefen mens den norske gjengen ventet på ny informasjon, sier Ryste.
– Nå er det er stille og rolig, utøverne har fått seg litt mat og er vant til dette, beroliget han.
Han mener rennlederne satt scenen lørdag da de avlyste treningen.
– Det er ikke mer eller mindre vind nå enn på gjennomkjøringene. Men så er det spådd mye bedre vær, så da håper vi det blir minst mulig. Men vindstille blir det ikke i Kina, sier Ryste.
Aleksander Aamodt Kilde er en av de store, store favorittene før utforen i Beijing, og har vært strålende i fartsdisiplinene hele sesongen. Han har også vært helt i teten på trening i utforløypa i Kina.
Aamodt Kilde starter som nummer 11 når rennet kommer i gang, mens Kjetil Jansrud og Adrian Smiseth Sejersted starter som nummer 23 og 24.
Sett denne?

Jubler av glede når hun selv blir slått – ekstrem gull-kamp

Beijing 2022
Prøvde å snakke ned medaljesjansene: – En lettelse å klare det
20/02/2022 PÅ 07:26
Beijing 2022
Beijing 2022 : Highlights - Mixed Parallel Team Finals
20/02/2022 PÅ 03:30