Atle Lie McGrath viste seg for alvor frem på den største scenen da han kjørte inn til en andreplass i storslalom i Alta Badia forrige sesong. Dessverre for 21-åringen krasjet han ut to uker senere i Adelboden og mistet dermed resten av sesongen. Denne sesongen startet med at unggutten kjørte ut i Sölden før han kjørte inn til fjerdeplass i paralell-slalom i Zürs forrige helg.
McGrath selv er ikke så opptatt av resultatene, men egen utvikling. Likevel forsøker Discovery å få han til å sette seg opp mot de største stjernene i verden.
Beijing 2022
Mowinckel i tårer etter første pallplass på 1052 dager
19/12/2021 PÅ 10:41
– Schwartz, Pinturault, Kristoffersen og Foss-Solevaag. Hvor ville du rangert deg?
– Opp mot de? Det er ikke mulig. De har hver sine kvaliteter, og jeg er så ung. Jeg er egentlig bare med som verdens største fanboy, ler McGrath som nå skal kjøre i Lake Louise.
– Så du kan spør Marco Schwartz om selfie før renn?
– Jepp, det synes jeg er litt kult, humrer den humørfylte alipinisten videre.
LES OGSÅ: Kjenner på nervene før comebacket

Alpinfamilie

I tillegg til alpinist, fanboy og gladgutt så er Atle sønn av sin far. Felix McGrath var også alpinist og kjempet mot Alberto Tomba på slutten av 1980-tallet. Sønn McGrath kjenner ikke på noe press med en far som gammel alpinist.
– Det er bare veldig gøy. Han har en andreplass i verdenscuprenn som beste resultat, det har jeg også, men det er ikke uavgjort lenger etter sesongen, såpass kan jeg si, sier yngste blad McGrath.
Får han høre det når du kommer hjem med et bedre resultat?
– Det er ikke noe å lure på en gang, men han kommer med unnskyldninger som at skiene var dårligere og han måtte kjøre mot Tomba.
Sett denne?

Tror Beijing blir hans siste OL: – Gir en ekstra energi

Beijing 2022
Mister OL på grunn av korsbåndskade
15/12/2021 PÅ 09:45
Beijing 2022
Sesongen over for Jansrud – mister OL i Beijing
08/12/2021 PÅ 14:38