Shiffrin kom til OL for å plusse på sin allerede betydelige gullsamling, men kjørte ut tidlig i første omgang både i storslalåm og slalåm. Etterpå var den seiersvante stjernealpinisten langt nede.
I kjølvannet av onsdagens utkjøring i slalåm ble hun sittende i snøen ved siden av løypa i lang tid. Med ett OL-gull, fire VM-gull og 47 verdenscupseirer i disiplinen var Shiffrin stor favoritt på forhånd.
Beijing 2022
Fire medaljer og Jansrud-comeback: Slik var OL for alpinistene
20/02/2022 PÅ 19:20
Heller ikke kjæresten Aleksander Aamodt Kilde har lyktes hundre prosent i Kina så langt, men han tok bronsemedaljen i super-G. Etter onsdagens brutale Shiffrin-nedtur tok han til sosiale medier og publiserte et bilde av kjæresten sittende utrøstelig i snøen.
«Når du ser på dette bildet, kan du komme opp med så mange utsagn, meninger og tanker, De fleste av dere ser sannsynligvis på det og sier: «hun har mistet det», «hun takler ikke presset» eller «hva skjedde?», skriver den norske profilen på Instagram.
Saken fortsetter under videoen.

Kilde om den befriende følelsen: – Det har vært en OL-floke

«Det gjør meg frustrert, for alt jeg ser er en toppidrettsutøver som gjør det en toppidrettsutøvere gjør! Det er en del av spillet, og det skjer. Presset vi alle legger på individer i idretten er enormt, så la oss gi like mye støtte tilbake», fortsetter han.
Kilde peker videre på at omsorg er nøkkelen når ting butter imot.
Les også: Storfavoritten utrøstelig etter ny giganedtur: – Dette er bare trist
«Det handler om balansen, og vi er bare normale mennesker! Jeg elsker deg Kaela», skriver han.
Saken fortsetter under videoen.

Se kanonløpet til Aleksander Aamodt Kilde: – Han er så kattemyk!

Får støtte

I kommentarfeltet strømmet det raskt inn med støttemeldinger til Shiffrin og reaksjoner på Kildes følelsesladde hilsen.
«Kunne ikke vært mer enig. Vi støtter henne alle sammen», skriver den tidligere alpinstjernen Lindsey Vonn.
Kildes landslagskompis Atle Lie McGrath trådte også støttende til.
«Du har skaffet deg litt av en kar som kjæreste, @mikaelashiffrin! I mine øyne har du allerede vunnet, skriver han etterfulgt av et hjerte.
For velmeritterte Shiffrin er det svært uvanlig ikke å fullføre renn. Da hun kjørte ut i Kranjska Gora i januar, var det første gang på 34 slalåmrenn de fire siste årene. Hun har aldri tidligere kjørt ut i slalåm to ganger i en sesong.
– Hele karrieren har jeg stolt på meg selv når jeg kjører godt. Kanskje må jeg senke skuldrene og si til meg selv at dette ikke er det verste jeg har opplevd i livet. Kanskje må jeg legge forventningspresset helt bort, sa Shiffrin etter onsdagens nedtur.

– Stort sjokk

Den amerikanske TV-kanalen NBCs kommentator Dan Hicks kalte utkjøringen onsdag et av alpinhistoriens største sjokk. Kanalen viste ikke de neste løperne som kjørte, men fokuserte på en gråtende Shiffrin som satt ved løypa.
NBC fikk i etterkant gjennomgå i sosiale medier for å ha vært for hard mot 26-åringen.
Super-G fredag er hennes neste mulighet, om hun velger å delta. I kombinasjonen neste uke er hun regjerende verdensmester.
(©NTB)
Beijing 2022
Prøvde å snakke ned medaljesjansene: – En lettelse å klare det
20/02/2022 PÅ 07:26
Beijing 2022
Beijing 2022 : Highlights - Mixed Parallel Team Finals
20/02/2022 PÅ 03:30