Torsdag testet et av Norges store gullhåp under vinterlekene i Kina utforløypa i Yanqing for første gang. Han endte på sjuendeplass i treningsomgangen.
I etterkant snakket han i et intervju med arrangøren om inntrykket av traseen og livet i OL-bobla sammen med kjæresten Mikaela Shiffrin.
Beijing 2022
Fire medaljer og Jansrud-comeback: Slik var OL for alpinistene
20/02/2022 PÅ 19:20
– Alle sier «ja, nå kan dere tilbringe mye tid sammen», og det er fint å ha henne her, men samtidig utfordrende. Med tanke på covid og restriksjoner må man være mer forsiktig, sier Kilde om amerikanske Shiffrin.
– Det er nesten sånn at man blir ertet litt. Du kan se henne, men kan egentlig ikke ta på henne, og kan ikke være så mye sammen med henne. Men det er veldig fint å ha henne her, fortsatte han.
Det norske gullhåpet røper videre at han stjeler til seg litt tid med alpinkjæresten.

Johaug satt ut av svensk spørsmål: – At det er et «rævspel»?

– Vi kan selvfølgelig spise middag sammen, for det utgjør ikke noe problem. Det nyter vi. Ellers holder vi på de samme rutinene som vanlig, med facetiming og snakking på telefon, sier stjernealpinisten.
29-åringen understreker at både han og Shiffrin er svært klar over at konsekvensene ved en positiv virustest er svært store.
Kjæresteparet forsøker også å lære av hverandre.
– Hun sender meg videoer, og jeg sender henne videoer. Deretter forsøker vi å lære litt av hverandre. Jeg har mye å lære av henne, sier Kilde.
Da det norske laget holdt pressekonferanse torsdag, ble også Shiffrin et tema. Der understreket Kilde at de to må forholde seg til «den berømte meteren», til latter fra Kjetil Jansrud og lagkameratene.
(©NTB)
Beijing 2022
Prøvde å snakke ned medaljesjansene: – En lettelse å klare det
20/02/2022 PÅ 07:26
Beijing 2022
Beijing 2022 : Highlights - Mixed Parallel Team Finals
20/02/2022 PÅ 03:30