Dave Ryding (35) sier det ikke er noe særlig spesielt ved han, og beskriver seg selv som «ikke noe supermenneske», til tross for at han ble den aller første briten med verdenscupen-seier i alpint.
Nå forbereder 35-åringen seg til sitt fjerde OL, etter å ha skapt britisk idrettshistorie da han vant slalåmrennet i Kitzbuhel 22. januar – en prestasjon som har gjort han så profilert som han aldri har vært før.
Beijing 2022
Fire medaljer og Jansrud-comeback: Slik var OL for alpinistene
20/02/2022 PÅ 19:20
Reaksjonene har gjort Ryding både utslitt og oppspilt på samme tid. Han er en av de mer populære skikkelsene i løypa og er kjent for å være snill og jordær.
Bli bedre kjent med Dave Ryding i «Athletes to watch» her:

Utøvere å holde øye med: Dave Ryding

Høy arbeidsmoral

– Jeg er kun en vanlig, hvedagslig fyr som liker å ha det gøy. Jeg elsker å gå på kafeen som jeg hjelper forloveden min og andre i bygda å drive, sier han til Eurosport UK.
– Jeg er ikke et supermenneske, jeg har bare dedikert livet mitt til slalåmski. Uansett om du er en frisør, advokat eller hva som helst, hvis du vil bli den beste, dediker deg til det, og du kan bli den beste.
Ryding forklarer prestasonen med høy arbeidsmoral innpodet av foreldrene fra ung alder. Han sier at det er å være disiplinert nok til å levere jevne renn som har gjort den største forskjellen over de siste årene. Det håper han betaler seg i Beijing også.
– Disiplinen er for overkroppen og armbruken. Den er for å minne meg på å gjøre alt disiplinert, og så kan man la skiene snakke.
– Jeg har en niendeplass fra OL, som er en bra prestasjon. Forhåpentligvis kan det gjøre at jeg kan slippe meg mer løs, og forsøke på en enda bedre prestasjon enn det. Men uansett om jeg gjør det eller ikke, kan jeg sette meg på flyet hjem å tenke: «Jeg vant i Kitzbuhel, og det er galskap!»

– Noe å tørke av støvlene med

– Nå kan jeg starte å tenke, ikke sant, jeg skal til mitt fjerde OL, og stoltheten man føler når man kommer til utøverlandsbyen og ser de andre britiske utøverne – det er da det synker inn.
Hans reise har vært ekstraordinær: Fra "dry slope"-bakkene (plast- eller kunstsnø) i Pendle, Lancashire, til toppen av verden. Å vokse opp med "dry slope"-bakker er ifølge Ryding selv ikke den mest vanlige veien til toppen. I hovedsak er det i Storbritannia og Nederland denne løsningen benyttes.
– I et intervju etter jeg og Marcel Hirscher var pallen, sa han at stoffet er noe man har utfor døra til å tørke av skistøvlene på.
I «Athletes to watch»-episoden med Ryding, forteller han om hans første opplevelse med å stå slalåm på snø.
– Jeg var på en ski-leir i Norge. Jeg tenkte bare «Wow, dette er noe annet».
– Jeg er bare glad for at jeg nå slipper å si at man kan prestere med "dry slopes". Folk har sett det med sine egne øyne, og det er ikke noe mer kraftfullt enn det.
Beijing 2022
Prøvde å snakke ned medaljesjansene: – En lettelse å klare det
20/02/2022 PÅ 07:26
Beijing 2022
Beijing 2022 : Highlights - Mixed Parallel Team Finals
20/02/2022 PÅ 03:30