Det italienske skiforbundet håpet i det lengste at de kunne arrangere verdenscupfinalen (16.-22. mars), i det minste uten publikum til stede, men FIS avgjorde i et hastemøte fredag at sesongavslutningen i Italia avlyses.
Det melder nyhetsbyrået AP fredag kveld, som viser til en uttalelse fra Det italienske skiforbundet. En endelig bekreftelse fra FIS er ikke ventet før fredag morgen.
– Alt tyder på at det er avlyst. Det er fryktelig synd for Cortina, sporten og utøverne, men det er en spesiell situasjon. Men nå er beslutningen tatt også får vi forholde oss til det, sier alpinsjef i skiforbundet Claus Ryste til NTB.
Sölden
Mesterlig comeback av Braathen: – Utrolig gledelig
24/10/2021 PÅ 12:37
– Det er alvorlig
Flere store idrettsarrangementer i Italia har de siste ukene enten blitt avlyst, utsatt eller blitt arrangert for tomme tribuner.
– Vi ser at det er en veldig spesiell situasjon. Flyavganger til området blir kansellert, folk som har vært der får 14 dagers karantene, så det er jo alvorlig, sier alpinsjefen på spørsmål om de mener det er en riktig avgjørelse å avlyse sesongavslutningen i Cortina.
– Vi kan ikke være selvutnevnte eksperter på alt. Så vi må stole på de myndighetene vi forholder oss til tar de riktige avgjørelsene.
Ikke optimistisk
Da NTB snakket med Kjetil Jansrud torsdag var han ikke optimistisk på Cortinas vegne.
– Når det i Italia avlyses såpass mange idrettsarrangementer som det gjøres nå, så blir jeg overrasket om det blir finale i Cortina. Jeg tror ikke FIS klarer å gå mot tendensen, sa Jansrud.
Nå tyder alt på at Vinstra-kjøreren fikk rett i sine spådommer.
– Det er en ren folkehelseavgjørelse som ikke vi får gjort noe med. Hvis de som har peiling på dette mener det ikke bør arrangeres, så ta det bort. Men hvis de velger å beholde rennene, så er vi klare til å kjøre dem. Vi får se hva som skjer.
Nå vet vi mest sannsynlig hva som skjer: Rennene i Cortina d'Ampezzo avlyses og blir ikke erstattet.
Avslutter i Slovenia
Dermed ser det ut til at alpinguttas sesongavslutning blir i slovenske Kranjska Gora 14. og 15. mars, og at helgens renn i Kvitfjell blir fartsguttas siste renn denne sesongen.
For kvinnene avsluttes sesongen i svenske Åre 13. og 14. mars.
I verdenscupen for herrer leder franske Alexis Pinturault verdenscupen 26 poeng foran Aleksander Aamodt Kilde før helgens renn. Henrik Kristoffersen, som ikke kjører i Kvitfjell, er nummer tre, 107 poeng bak.
Ryste ønsker ikke mene for mye om det er en fordel eller ulempe for Kilde eller Kristoffersen at sesongavslutningen i Cortina blir avlyst, men sier at de norske utøverne er sterke nok i hodet til at nyheten ikke forstyrrer dem før lørdagens utforrenn i Kvitfjell.
(©NTB)
Sölden
Kristoffersen på skuddhold i Sölden – to norske kjørte ut
24/10/2021 PÅ 09:25
Alpint
Karrierebeste i verdenscupåpningen
23/10/2021 PÅ 12:17