Under stående ovasjoner entret de scenen på tampen av gallafesten i Stavanger. Begge to avsluttet hver sin eventyrlige karriere etter forrige sesong.
Det var en følelsesladd Bjørgen som takket for den aller gjeveste utmerkelsen. Tidligere på kvelden hadde hun blitt kåret til både årets kvinnelige utøver og årets navn.
– Jeg skjelver. Tusen hjertelig takk, det her ble litt emosjonelt, dette hadde jeg ikke forventet. Jeg mangler ord, sa Bjørgen og fortsatte:
All Sport
Statsministeren: – Idretten blant de vanskeligste områdene å jobbe med
03/12/2020 PÅ 07:30
– Jeg trodde man måte være skikkelig gammel for å få en hederspris, så jeg må si tusen hjertelig takk til juryen. Det er en fantastisk avslutning på en karriere å få reise hjem med hedersprisen.
Sist vinter ble hun tidenes vinterolympier under OL i Sør-Korea. Da passerte langrennsdronningen nettopp skiskytterkongen Bjørndalen.
– Tusen takk til juryen, og gratulerer Marit. Dette er ganske stort for en fra Kutoppen på Simonstranda. Jeg har vært vanvittig heldig som har fått holdt på med toppidrett i over 30 år, sa Bjørndalen.
Bjørgen endte totalt på 15 OL-medaljer (åtte gull, fire sølv og tre bronse), mens Bjørndalen tok 13 olympiske medaljer (åtte gull, fire sølv og én bronse).
I hver sin skiidrett var de i en årrekke også gullgrossister i VM. De tok i tillegg en haug av seirer i verdenscupen.
(©NTB)
All Sport
Norsk idrett har estimert et nettotap på 1,5 milliarder
11/05/2020 PÅ 07:23