Alexander Kristoff skal neste sesong sykle for det arabiske laget UAE Team Emirates. Der får han ikke med seg sin langvarige personlige trener Stein Ørn.
– Sånn det er nå må alle i UAE har en trener som er ansatt i laget. Det er noe nytt i UCI-reglene, og det betyr at jeg får en trener i UAE som jeg rapporterer til og som setter opp treningsplanen min og overvåker mine «training peaks», sier Kristoff til procycling.no.
I UCI-regelverket, under «Organisatoriske spesifiseringer», sier det at lagene selv skal organisere rytternes trening. Det skal skje enten via trenere som er fulltidsansatte i lagene eller via en fulltidsansatt prestasjonsdirektør.
All Sport
Norges idrettsforbund ønsker utestengelse av all russisk og hviterussisk idrett
26/02/2022 KLOKKEN 12:27
Kristoff blir nå knyttet til italienske Samuel Marangoni.
- Ser du på trenerbyttet som problematisk?
– Det kan jo bli det hvis jeg ikke får trene som jeg vil. Dersom de ønsker å forandre på alt, tror jeg ikke det er det smarteste trekket. Når jeg trener hjemme vil jeg gjøre det slik jeg selv synes er lurest, og da vil jeg også rådføre meg med Stein. Når jeg er på samling i laget kommer jeg til å utføre det jeg får beskjed om, men foreløpig dreier det seg kun om én samling på Sicilia, så jeg er litt spent på det de setter opp der. Jeg har snakket litt med Vegard (Stake Laengen) om dette og han synes treningen laget har satt opp har vært bra, svarer Kristoff.
30-åringen er ikke forberedt på å kutte alle bånd med Ørn.
– Jeg trenger likevel en som kan følge meg opp på hjemmebane, og det regner jeg fortsatt med at blir Stein.
UAE-sjef Carlo Saronni er likevel åpen for å inkludere Ørn i Kristoffs treningshverdag.
– Det er viktig for oss at rytterne benytter seg av lagets trenere. Vi er samtidig fullt klar over at de har samarbeidet med egne trenere tidligere, og at noen, som Alexander, har gode meritter å vise til. Derfor vil vi ikke lukke døra, men åpne opp for dialog de første månedene av sesongen for å forstå utøvernes treningsbehov. Deretter vil vi sakte, men sikkert lukke den muligheten og stille oss 100 prosent bak våre egne trenere.
Ørn har hatt hovedansvaret for Kristoff og Sven Erik Bystrøm i Katusha-Alpecin de to siste sesongene, etter at 49-åringen ble ansatt i en trenerrolle hos det russiske laget.
En slik ordning vil ikke bli aktuell i UAE.
– Nei, det er ikke aktuelt. Vi har våre egne, interne retningslinjer og regler, og forholder oss til dem, sier Saronni.
Eurosport.no har ikke lyktes å få tak i Ørn.
All Sport
Statsministeren: – Idretten blant de vanskeligste områdene å jobbe med
03/12/2020 KLOKKEN 07:30