Ruud måtte gi tapt etter å ha avverget ni matchballer

Publisert 18/08/2017 klokken 18:19 GMT+2

Casper Ruud måtte se seg klart slått av den 37-årige hjemmefavoritten Victor Estrella i kvartfinalen i Challenger-turneringen i Den dominikanske republikk.

Casper Ruud

Likevel imponerte den unge nordmannen, som avverget en rekke matchballer før han omsider måtte se seg slått i en kamp som varte nesten halvannen time. Estrella, som er over dobbelt så gammel som den norske 18-åringen, vant 6-3, 6-3.
Kampen skulle egentlig vært spilt torsdag, men ble da utsatt på grunn av regn. Lenge så det ut til å bli utklassing i annet sett da kampen ble avviklet fredag, men Ruud avverget hele ni matchballer og plukket med seg tre game før han slo så vidt ut på den 10. matchballen.
Kampen var så godt som avgjort etter en time, men Ruud fikk motstanderen til å slite nesten en halv time til før Estrella kunne juble.

Brudd

Spillerne fulgte hverandre til 3-3 i første sett, men da fikk Estrella kampens første brudd, og siden var det ikke særlig tvil om utfallet.
Dominikaneren brøt igjen til 6-3, og første sett var over på 40 minutter. I annet sett førte en dobbeltfeil av Ruud til at Estrella fikk en bruddball han utnyttet til ledelse 2-0, og en ny dobbeltfeil bidro da Estrella brøt igjen til 4-0.
På 5-0 avverget Ruud den første matchballen i egen serve og unngikk å tape settet blankt. Deretter avverget han to nye matchballer og fikk sitt første servebrudd.
Estrella gikk opp i 40-0 i Ruuds serve og hadde tre nye matchballer, men nordmannen avverget alle tre. Ruud avverget ytterligere to matchballer før han reduserte til 3-6.

Fighter

Estrella skaffet seg to nye matchballer på 40-15 i egen serve. Ruud avverget den første, men slo ut på den neste, og Estrella hevet armene i glede og lettelse.
Ruud var veldig avhengig av å få inn førsteservene sine. Gjorde han ikke det, hadde Estrella skyhøy seiersprosent i nordmannens 2.-server. Utover i kampen virket det som Ruud mistet troen, og da fikk han store problemer med å ta poeng også i 1.-serven. Men han viste fighteregenskaper av rang da kampen i realiteten var tapt.
Tidligere i uken vant Ruud i tre sett over dominikaneren Roberto Cid og i to strake sett mot japanske Kaichi Uchida.