Marczynski med etterlengtet seier i Vueltaen

Oppdatert 24/08/2017 klokken 18:35 GMT+2

Den polske sykkelveteranen Tomasz Marczynski tråkket inn til karrierens største seier da han vant torsdagens fjelletappe i Vuelta a España.

Tomasz Marczynski (Lotto-Soudal) vainqueur de la 6e étape de la Vuelta

Det var 33-åringens første etappeseier i et Grand Tour-ritt. På oppløpet spurtslo han landsmannen Pawel Poljanski. Det spanske hjemmehåpet Enric Mas tok tredjeplassen.
– For en utrolig følelse. Jeg kom hit for å kjempe om en etappeseier, og i dag klarte jeg det, sa Marczynski.
Chris Froome rullet inn som nummer åtte, 26 sekunder bak tettrioen. Den britiske Sky-kapteinen leder fortsatt Vueltaen sammenlagt og har elleve sekunder ned til den colombianske toeren Johan Esteban Chaves.

Veltet to ganger

Tejay van Garderen hadde ingen spesielt god dag på sykkelsetet. Med to velt falt amerikaneren fra 2.- til 4.-plass i sammendraget. BMC-stjernen er nå 30 sekunder bak Froome.
Torsdagens etappe var 204,4 kilometer lang. Den besto av fem kategoriserte stigninger mellom Vila-real og Sagunt.
Det gikk etter hvert et massivt brudd på godt over 30 ryttere, men mange av dem falt av. Til slutt var det bare Marczynski, Poljanski og Mass som gjorde opp om seieren.

Contador-angrep

Alberto Contador var svært angrepsvillig under torsdagens etappe. Spanjolen ristet av seg en rekke toppsyklister da han rykket opp Puerto del Garbi, men Froome hang greit med. Etter rittet legger Contador opp som sykkelproff.
Trek-stjernen var torsdag i mål på 22.-plass.
Odd Christian Eiking (FDJ) var best av de norske rytterne med en 49.-plass. Han var nærmere sju minutter bak vinnertiden.
Fredagens 207 kilometer lange etappe går fra Llíria til Cuenca.