Populære sporter
All sport
Vis alt

Nibali suveren på hjemmebane: – Spilte kortene mine godt

Mikael Harstad Groven

Oppdatert 07/10/2017 klokken 21:49 GMT+2

Vincenzo Nibali kjørte fra alle i de siste motbakkene og sikret en populær hjemmeseier i sykkelrittet Lombardiet rundt lørdag.

Vincenzo Nibali

Foto: Scanpix

Lombardiet rundt er kjent som det siste monumentet i sesongen og en klassiker klatrerne er spesielt glade i. Selv om ingen nordmenn var i startfeltet, var feltet som stilte på de 247 kilometerne fra Bergamo til Como svært sterkt.
Til slutt ble det en duell mellom franske Thibaut Pinot og den store forhåndsfavoritten, hjemmefavoritten Vincenzo Nibali.
Men Pinot klarte ikke å henge på Nibali den siste mila og tapte terreng både oppover og i de tøffe utforkjøringene som avsluttet klassikeren i Nord-Italia.
Nibali kom inn til mål i ensom majestet og vant til slutt med 30 sekunder foran franske Julian Alaphilippe. Pinot ble innhentet av hovedfeltet som kjempet om tredjeplassen.
(saken fortsetter under videovinduet)
picture

Vincenzo Nibali koser seg til seier

– Dette var en fantastisk måte å avslutte sesongen på. Jeg har trent mye på disse veiene og kjenner dem godt. I dag følte jeg meg virkelig god, og jeg spilte kortene mine godt, sa Nibali etter målgang.
Nibali vant også klassikeren i 2015.
picture

Utrolig at dette går bra

(©NTB/Eurosport.no)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame