Populære sporter
All sport
Vis alt

Storfavoritt til å ta den rosa trøyen etter knallsterkt samarbeid: – Jeg er veldig takknemlig

Stian Thelen

Oppdatert 27/05/2017 klokken 18:10 GMT+2

Tom Dumoulin tapte ikke for mye tid på den nest siste etappen og har et strålende utgangspunkt før søndagens avsluttende tempoetappe.

Dumoulin - Giro d'Italia 2017 stage 19 - LaPresse

Foto: LaPresse

Se den avgjørende tempoetappen i Giro d'Italia på Eurosport 1 og Eurosport Player søndag fra klokken 14.00.
Thibaut Pinot utmanøvrerte konkurrentene og vant den 20. etappen i Giro d'Italia foran Ilnur Zakarin og Vincenzo Nibali. På den neste siste etappen tilspisset også kampen seg om den rosa trøyen. For opp det siste fjellet til landsbyen Foza rykket Vincenzo Nibali. Med seg fikk han blant annet Thibaut Pinot og sammenlagtleder Nairo Quintana.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Her knuser Pinot de andre i spurten

– Jeg er veldig takknemlig

Gruppen fikk et forsprang forsprang ned til gruppen til Tom Dumolin, Bauke Mollema, Adam Yates og Bob Jungels, men det ble ikke nok. Jungels og Dumoulin kjørte heroisk bak og det ble ikke mange sekunder etter utforkjøringen ned til gruppen i front.
– Jeg tror Dumoulin sender en stor takk til Bob Jungels etter ettappen. De to har samarbeidet bra, sa Eurosports ekspertkommentator Knut-Walther Baldersheim.
Han fikk rett for nederlenderen takket trioen i gruppen hans for at differansen ikke ble for stor.
– Jeg var veldig glad for å ha bedre bein i dag. Det var en ny god dag. Jeg er veldig takknemling for hjelpen jeg fikk fra Yates, Jungels og Mollema, sa Dumoulin til Eurosport.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Giro d'Italia avsluttes på ærverdige Monza-banen

– Jeg må kjempe for hvert eneste sekund

I mål var Dumoulin kun 15 sekunder bak Quintana. Det betyr at Team Sunweb-rytteren har et godt utgangspunkt før morgendagens tempoettappe der Dumoulin er best av sammenlagtrytterne. Baldersheim tror nå at det blir sammenlagtseier til nederlenderen ettersom han kun er 53 sekunder bak Quintana.
– Alt tilsier at han vinner Giro d*Italia. Det ligger hos Dumoulin. Men husk at tempo på etappe 21 er helt annerledes enn tempo på en tidligere etappe. Vi har sett flere og flere svakhetstegn fra Dumoulin. I utgangspunktet skal det ligge hos ham, men det kan komme overraskelser i morgen, sier Eurosports ekspertkommentator.
Team Sunweb-rytteren er spent foran tempoetappen.
– Det vil ikke bli like store tidsdifferanser på morgendagens tempoetappe. Jeg må kjempe for hvert eneste sekund, sa Dumoulin etter etappen.
Se den avgjørende tempoetappen på søndag på Eurosport 1 og Eurosport Player fra klokken 14.00.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen