Populære sporter
All sport
Vis alt

– Det er nesten som å se Peter Sagan når han er på topp

Jonas Moen Rye

Oppdatert 19/05/2017 klokken 17:59 GMT+2

Fernando Gaviria tok sin fjerde etappeseier i Giro d'Italia.

Gavira

Foto: Eurosport

Quick-Step Floors Fernando Gaviria fornekter seg ikke. På spurternes siste mulighet før det italienske treukersrittet dundrer inn i fjellene, var nok en gang colombianeren suveren på oppløpet.
22-åringen mistet sisteopptrekker Maxi Richeze, men manøvrerte seg perfekt opp på egenhånd og snek seg på utsiden av Caleb Ewan til etappeseier nummer fire i sin aller første Grand Tour.
– Hva skal man si? Det er helt rått det den mannen driver med. Det er nesten som å se Peter Sagan på sitt beste, utbrøt Eurosport-kommentator Arild Eriksen.
– Det der skal ikke være mulig. Han har virkelig slått gjennom her og har en stor fremtid, sa ekspertkommentator Knut-Walther Baldersheim.
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)
picture

Gaviria lekte med konkurrentene

Sam Benett fra Bora-Hansgrohe knep andreplassen, foran Trek-Sagafredos Jasper Stuyven.
– Det var ikke enkelt, men takket være laget mitt klarte vi å komme gjennom det og ta enda en etappeseier. At jeg er den colombianeren med flest etappeseirer i Giro d'Italia spiller ikke så veldig stor rolle for meg, det betyr bare at jeg er godt forberedt til rittet, sa en som vanlig beskjeden Gaviria etter triumfen.
I sammendraget ble det som forventet ingen endringer på den 13. etappen fra Reggio Emilia til Tortona. Sindre Lunkes kaptein i Sunweb, Tom Dumoulin, beholder dermed den rosa ledertrøyen før Giroen for alvor starter. Nederlenderen holder «Maglia Rosa» 2 minutter og 23 sekunder foran Movistar-kaptein Nairo Quintana.
For vertsnasjonens del fortsetter skuffelsene. Aldri før har det vært avviklet så mange etapper i Giro d'Italia uten at en italiensk seier. Det hjelper nok heller ikke på stemningen i det sykkelglade landet at det fredag ble klart at Stefano Pirazzi og Nicola Ruffoni har fått sparken i Bardiani CSF. Duoen, som egentlig skulle syklet Giroen for det italienske laget, avga dagen før den 1. etappen positive dopingprøver.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen