Alexander Kristoff med 5. plass i Flandern rundt

Oppdatert 02/04/2017 klokken 18:08 GMT+2

Philippe Gilbert knuste alle i Flandern rundt

Überquerte die Ziellinie zu Fuß: Philippe Gilbert

Alexander Kristoff lå fint plassert i tetgruppen med 55 km igjen av dagens Flandern rundt, omringet av blant andre QuickStep-rytterne Tom Boonen og Philippe Gilbert.
Boonen og Bora-hansgrohes Peter Sagan var blant favorittene til å stikke av med seieren i Flandern Rundt, men den store overraskelsen var 34 år gamle Philippe Gilbert. QuickStep-rytteren stakk fra gruppen med 55 km igjen av rittet og lå i tet helt inn til mållinjen.
– Jeg så han kjørte fra, og hadde egentlig ikke sjans til å følge med, sa Alexander Kristoff til Eurosport etter å ha krysset mållinjen.
– Å kjøre så langt alene tyder på at han er tilbake.
Men den belgiske mesteren var hele tiden etterfulgt av to grupper like bak. Sagan og BMC Racing Team-rytteren Greg Van Avermaet var drøye minuttet bak med 27 km igjen, mens Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen befant seg i gruppen drøye ett og et halvt minutt bak der igjen.
Dramatikk skulle det bli. Med 17 km igjen av rittet veltet rytterne i den nærmeste gruppen. Peter Sagan forårsaket veltet med å kjøre inn i gjerdet, og dro med seg både belgiske Van Avermaet og Oliver Naesen i bakken. Dermed var det en enda større luke for Gilbert i ledelsen.
– Fælt å si det. Men det var en gavepakke til Philippe Gilbert, sa TV2-kommentatorene Mats og Johan Kaggestad.
Men Van Avermaet kom seg opp på sykkelen igjen og hentet seg inn igjen. Med 3 km igjen til mål lå han kun 33 sekunder bak Gilbert i nærmeste gruppe. Men det ble kun andreplass for Van Avermaet, for den belgiske mesteren Gilbert viste seg sterkest av samtlige konkurrenter.
Med god margin tok han seg tid til å gå av sykkelen og trille den over målstreken. Med det ble Philippe Gilbert den syvende i historien til å vinne Flandern rundt i den belgiske mestertrøyen.
– Det er utrolig stort å krysse målstreken med denne trøyen på. All den støtten jeg har fått i dag gjennom hele løpet ga meg styrke i dag til å vinne, sa Philippe Gilbert til Eurosport etter seieren.
– Jed hadde håpet å være i teten, men jeg visste det kom til å bli vanskelig, sa Alexander Kristoff.
– Jeg var egentlig helt ferdig. Nummer fem var det beste jeg kunne bli i dag.