Populære sporter
All sport
Vis alt

Sesongåpningen i fare for Northug

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 16/11/2017 klokken 11:47 GMT+1

På treningsappen Strava kan du se nøyaktig hva og hvor Petter Northug trener til enhver tid, men de siste dagene har han ikke lagt ut en eneste treningsøkt. Nå bekrefter landslagsledelsen at sesongåpningen er i fare.

Northug

Foto: Scanpix

Siden oktober har Petter Northug delt daglige treningsøkter offentlig for alle som vil følge ham Strava. Appen er et sosialt treningsmedium der man kan dele treningsøkter og se hva og hvor andre trener.
Northug legger også ut detaljer som hvordan pulsen var under treningsøktene.
Trener Stig Rune Kveen bekrefter at det er Northug som legger ut treningen, og forteller det er et prosjekt han har sammen med noen av sine sponsorer.

Trend

Som et eksempel la han ut torsdag 9. november ut en intervalløkt fra oppholdet i svenske Bruksvallarna. Økta var på drøye ni kilometer, gjennomsnittspulsen var 148 og makspulsen 169.
Northug skriver selv at økta var en i3/i4 intervalløkt i klassisk, noe som vil si en hardøkt der han lå i de høyeste pulssonene.
Etter jevnlig å ha lagt ut sine treningsøkter i over en måned, har han ikke lagt ut eneste treningsøkt etter 10. november i Bruksvallarna.
Nå bekrefter landslagssjef Vidar Løfshus at langrennsstjernen er blitt syk.
– Det er Tor Arne (Hetland) som har snakket med Stig Rune (Kveen). Han føler seg litt tett i bihulene. Vi ville gjerne sett han på starten her. Skal han ha noen garanti for å gå neste helg, må han prestere her, så det betyr at Ruka henger i en tynn tråd, fortsatte han, sa Løfshus.
Landslagstrener Tor Arne Hetland bekreftet også at Northug kan gå glipp av åpningshelgen.
– Man går ikke skirenn når man er syk. Det kan få konsekvenser for det som skjer senere i vinter. Det er bedre å bli frisk og rask og bli klar for innsats, sa Hetland til NTB.

Ikke avgjort oppmøte

Han presiserte at Northug ikke har endelig avgjort om han dukker opp på Beitostølen eller ikke.
– Det blir uansett verdenscupstart på Lillehammer. Jeg er ikke spesielt bekymret. Han har trent godt, og signalene har vært gode. Han skal være godt forberedt. Når han er klar for innsats, kommer han til å gå fort, sa landslagstreneren.
31-åringen var hos legen tirsdag. Samtidig ble avreisen hans til Beitostølen utsatt.
– Det er uflaks. Det er vanskelig å si. Sykdom kommer av og til. Det kommer på et ubeleilig tidspunkt, sa Løfshus.
– Petter er vel rimelig forbannet når han har fått denne i trynet. Det er ikke noe han har ønsket seg.
Petter Northug reiste tidligere hjem før start i sin planlagte sesongåpning i Bruksvallarna.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame